Izvor: Sputnik arhiva vesti 20.10.2018

Vučić: Poruka podrške Siju povodom demonstracija na Tajvanu

Sputnik 20.10.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje… »

Nastavak razgovora o listu Miroslavljevog jevanđelja u Rusiji

Sputnik 20.10.2018
U Ruskom domu u Beogradu održan je sastanak ministra kulture i informisanja Srbije Vladana Vukosavljevića, ministra kulture Ruske Federacije Vladimira Medinskog i ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina. Ministar Medinski zahvalio je… »

Gradonačelnik otkriva od čega je „bolestan“ Beograd i kako ga lečiti (video)

Sputnik 20.10.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otkrio je za Sputnjik kako iz njegovog lekarskog ugla izgleda stanje današnjeg Beograda, koju je „dijagnozu“ zatekao kada je došao na trenutnu funkciju, ali i sa kojim kolegama pronalazi bolji zajednički… »

Oštra reakcija Angele Merkel na saudijsko „objašnjenje“ smrti Hašogija

Sputnik 20.10.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel osudila je danas ubistvo saudijskog novinara Džamala Hašogija u konzulatu u Istanbulu i zatražila potpuno rasvetljavanje okolnosti njegove smrti. „Najoštrije osuđujemo ovaj čin“, navodi se u zajedničkom… »

Amerikance pitali gde su Rusija, Hrvatska, Sirija... Rezultati su urnebesni

Sputnik 20.10.2018
Nova anketa je potvrdila da Amerikanci nisu tako jaki u geografiji, kao, na primer, Evropljani, piše „Dejli mejl“. Samo je 28 procenata Amerikanaca uspelo da pokaže na čistoj karti gde se nalazi Sirija, neki su pomešali Rusiju sa Španijom, a neki… »

Dva migranta u alpskoj šumi pokrenula „diplomatski rat“ Italije i Francuske (video)

Sputnik 20.10.2018
Italijanski ministar unutrašnjih poslova i vicepremijer Mateo Salvini objavio je da je odlučio da „od danas italijanska policija čuva granicu“. Salvini kaže da je odluku doneo posle „još jedne u nizu zloupotrebe s one strane Alpa“, misleći… »

London na nogama: Najveće demonstracije protiv „jadnog bregzita“ (video)

Sputnik 20.10.2018
Protivnici „bregzita“ okupljaju se danas u centru Londona radi protesta kojim pozivaju na ponovni referendum o istupanju Britanije iz Evropske unije. Organizatori tvrde da su ovo dosad najveće, najbučnije i najvažnije demonstracije protiv… »

Najveća misterija savremene svetske umetnosti „slučajno“ otkrivena?

Sputnik 20.10.2018
Identitet planetarno popularnog uličnog umetnika Benksija i dalje ostaje misterija, iako je njegov kolega ulični umetnik i di-džej Goldi iz Bristola „slučajno“ otkrio njegovo ime u jednom intervjuu. Tokom intervjua za podkast „Distraction… »

„Ući ćeš u istoriju i umove Grka kao čovek koji je Skoplju dao nacionalnost i jezik!“

Sputnik 20.10.2018
Bivši grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas izjavio je da je, iako je podneo ostavku, srećan što je postizanjem Prespanskog sporazuma s Makedonijom učinjen značajan korak. On je to, kako prenosi grčka agencija ANA, rekao prilikom… »

„Ne odustajemo od ruskih Su-35 zbog sankcija“

Sputnik 20.10.2018
Indonezija ne namerava da odustane od kupovine ruskih lovaca Su-35, saopštio je Sputnjik Vijetnam, pozivajući se na izjavu indonezijskog ministra odbrane Rijamizarda Rijačudu. „Očekuje se da će Indonezija uskoro dobiti lovce“, rekao je ministar i… »