Izvor: Sputnik arhiva vesti 20.10.2018

LNR preti da će obarati ukrajinske avione

Sputnik 20.10.2018
Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike ima pravo da obara ukrajinske avione u opsegu od 30 kilometara na liniji razdvajanja u Donbasa, izjavio je zvanični predstavnik vojnog resora republike Andrej Maročko. „Mi smo uvek spremni da… »

Obeležen Dan oslobođenja Beograda

Sputnik 20.10.2018
Državna ceremonija povodom obeležavanja 74. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu održana je danas na Groblju oslobodilaca Beograda, a predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Uz… »

Oj, svijetla majska zoro: Hoće li se polumjesec naći na crnogorskoj zastavi

Sputnik 20.10.2018
Više bošnjačkih organizacija iz dijaspore pokrenulo je inicijativu da se Njegošev „Gorski vijenac“ i djelo Danila Kiša „Peščanik“ zabrane za izučavanje u školama s obrazloženjem da se radi o „nacionalističkim djelima prema islamu i… »

U bombardovanju američke koalicije u Siriji poginulo 60 civila

Sputnik 20.10.2018
Više od 60 civila je poginulo za vreme vazdušnog napada američke koalicije na dva sela u sirijskom Dejl el Zoru, javlja agencija SANA. „Šezdeset dva stanovnika su poginula, dok su desetine ranjene u napadu avijacije međunarodne koalcije na sela… »

Amerika izmislila još jedan razlog za nove sankcije Moskvi

Sputnik 20.10.2018
Vašington, optužujući Ruskinju Elenu Husjajnovu za mešanje u američke izbore, stvara izgovor za uvođenje još jednih u nizu sankcija Rusiji, navodi se u komentara u zamenika šefa ruske diplomatije Sergeja Rjabkova. Rjabkov je naveo da američke… »

Lukašenko smislio kako da niko ne izbegne služenje vojnog roka

Sputnik 20.10.2018
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je da se studenti šalju u vojsku za vreme letnjeg raspusta, kako bi se postepeno navikavali na službu i ne bežali od služenja vojnog roka. Po mišljenju predsednika Belorusije, nakon prve godine… »

Šta se dešava u Mađarskoj: Orban gomila zlato

Sputnik 20.10.2018
Mađarska centralna banka (MNB) je saopštila da je povećala svoje rezerve zlata 10 puta, sa 3,1 tone na 31,5 tona. Kako prenosi portal „Inteli njuz“, Mađarskoj je kupljeno zlato fizički isporučeno u prvoj polovini oktobra. MNB nije otkrila koliko… »

U Srbiju stižu ukrajinski pilići hranjeni GMO?

Sputnik 20.10.2018
Ukrajinski Tajkun Jurij Kosjuk, vlasnik kompanije MHP, preko „Perutnine Ptuj“ poslovaće i u našoj zemlji. Stočna hrana u Ukrajini najvećim delom potiče od GM zrna soje i kukuruza, pa je jeftinija. Ukrajinska kompanija MHP, u vlasništvu tajkuna… »

Strane sile neće još dugo napustiti Siriju

Sputnik 20.10.2018
Ruska Federacija može biti zadovoljna efektima postignutim u Siriji. Od septembra 2015, kada je počela vojnu intervenciju u toj zemlji, Moskva je imala nekoliko osnovnih ciljeva, od kojih su svi u velikoj meri ispunjeni, ocenio je istoričar Nemanja… »

Prvi susret Šojgua i Matisa

Sputnik 20.10.2018
Prvi lični sastanak ministara odbrane Rusije i SAD Sergeja Šojgua i Džejmsa Matisa održan je na marginama sednice ministara odbrane Azijsko-pacifičkog regiona (ASEN) u Singapuru. Šefovi vojnih resora dve zemlje su se sastali pred početak samita na… »