Izvor: Sputnik arhiva vesti 20.10.2018

Skripalj i Hašogi: Operacije „agenata bez granica“?

Sputnik 20.10.2018
Specijalne službe odavno u međunarodnoj politici igraju važnu, mada ne uvek i primetnu ulogu, a nedavni događaji to potvrđuju, piše počasni profesor rusistike i politikologije univerziteta u Prinstonu i Njujorku Stiven Koen u tekstu za… »

Meksiko otvorio granicu hiljadama migranata, Tramp preti: Poslaću vojsku! (video)

Sputnik 20.10.2018
Meksiko je otvorio granicu za žene i decu iz migrantskog karavana koji čine hiljade ljudi koji pokušavaju da pređu granicu sa Gvatemalom i domognu se SAD. Migranti, koji potiču uglavnom iz Hondurasa, pokušavaju da stignu do SAD uprkos pretnji… »

Bez pomoći Rusije 1915, Srbije možda danas ne bi bilo (video, foto)

Sputnik 20.10.2018
Kada je reč o rusko-srpskim odnosima, teško je opredeliti ko je domaćin, a ko gost. Ovde smo svi zajedno domaćini, a gostiju nema, rekao je ministar kulture Vladan Vukosavljević na otvaranju izložbe „Vostani Serbije“. Ministri kulture Srbije i… »

Američka policija „zaprepašćena“ otkrićem u pogrebnoj firmi u Detroitu

Sputnik 20.10.2018
Američka policija iznela je ostatke 63 fetusa iz prostorija pogrebne firme u Detroitu, u okviru šire istrage o nepravilnostima u lokalnim pogrebnim firmama, prenosi AP. Navodi se da su policajci pronašli 36 fetusa u kutijama i 27 u zamrzivačima tokom… »

Budućnost Kosovskog zaveta

Sputnik 20.10.2018
Šta se dešava „ako se toliko osamimo da ne želimo da znamo za bilo koga oko nas?“ Ako nismo deo ni porodice, ni naroda. U „Velikom jurišu“, Slobodan Vladušić postavlja ovo pitanje i na njega odgovara: „Onda smo kao onaj bolesni golub koji… »

Ruski naučnik za Sputnjik: Lečićemo se kvantnim tabletama (video)

Sputnik 20.10.2018
Nova metoda lečenja bolesti, bazirana na principima talasne genetike, koju je razvio ruski naučnik Petar Garjajev, postiže senzacionalne rezultate. Teoretski gledano, nema neizlečivih bolesti, bar zasad, kaže Garjajev, direktor Instituta kvantne… »

Bitka farmera i EU: Pirinač sa pesticidom? Ne!

Sputnik 20.10.2018
Komesar EU za zdravstvo i bezbednost hrane Vitenis Andrijukaitis optužio je ministra unutrašnjih poslova i vicepremijera Italije Matea Salvinija da je izgovorio „velike laži“ o politici evropskog bloka u oblasti ishrane, prenosi briselski… »

Na Kosovu se sprema najveća provokacija veka (video)

Sputnik 20.10.2018
Posle mnogo polemika, poslanici kosovske skupštine usvojili su zakone koji se odnose na transformaciju kosovskih snaga bezbednosti u vojsku. Koji je odgovor Srbije? Da li će Unmik da se povuče sa KiM i šta bi to značilo za tamošnje stanovništvo… »

Zapad se pita: Šta to smera Rusija u Kalinjingradu

Sputnik 20.10.2018
Novi bunkeri i rakete, obnovljene avio-baze, proširena skladišta oružja: Rusija „nešto smera“ u Kalinjingradu, koji je bukvalno „kao nož pod grlom NATO-u“, piše australijski portal „Njuz“. Prema navodima australijskog portala, koji se… »

RPC: Vartolomej je raskolnik

Sputnik 20.10.2018
Ruska pravoslavna crkva carigradskog patrijarha Vartolomeja smatra raskolnikom, saopštio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion. Prema njegovim rečima, svojom odlukom da započne proces… »