Arhiva vesti 28.10.2018

Šarić: Bio bih bolji igrač da nisam igrao svako takmičenje za reprezentaciju

Mozzart sport 28.10.2018
"Nastupi za nacionalni tim mi znače mnogo, ali prolazi mi kroz glavu da bih bio bolji da sam preskočio neko leto", kaže košarkaš Filadelfije. Poznat je Dario Šarić kao momak koji iskreno iznosi ono što mu je na umu i duši. A američki novinari su… »

Lavrov: Želimo poslovne odnose, ne forsiramo prijateljstvo

Vesti online 28.10.2018
Moskva želi normalne i poslovne odnose sa SAD uz obostrano poštovanje i više puta je predložila kako da se izgradi dijalog sa tom zemljom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je u intervjuu za Rusija 1 Tv rekao da Rusija ne… »

Srbija voz: Besplatan WiFi na stanicama Novi Sad, Beograd Centar i Niš

Dnevnik 28.10.2018
NOVI SAD: Besplatan WiFi internet dostupan je u holovima železničkih stanica Beograd Centar, Novi Sad i Niš. Naziv mreže je “SRBIJA_VOZ_PUBLIC", saopštio je “Srbija Voz” a.d. Uskoro će usluga WiFi biti dostupna u 17 elektromotornih garnitura… »

Novo pravilo: Obuka vozača skuplja, očekujte paprene cene

Vesti online 28.10.2018
Na snagu stupa novi pravilnik za obuku vozača, a ključne izmene u novom pravilniku se odnose na izgled poligona za polaganje praktičnog dela vozačkog ispita. Kako za RTV kažu iz pojedinih auto-škola, to je iziskivalo veće troškove, pa će i obuka… »

"Ubistvo je bilo poruka Srbima": Jutarnji list: Prva žrtva rata u Vukovaru je bio Srbin

Blic 28.10.2018
Prvo ubistvo koje se može pripisati ratnom sukobu Srba i Hrvata u Vukovaru dogodilo se 29. juna 1991. godine, iako se za zvaničan početak sukoba u tom gradu uzima 25. avgust te godine, piše "Jutarnji list". Na tadašnjem Trgu Slavije, a današnjem… »

Hofer: Sprečiti da dođe do mešanja vremenskih zona u Evropi

Radio 021 28.10.2018
Ministar saobraćaja i infrastrukture Austrije Norbert Hofer najavio je da će na narednom sastanku nadležnih ministara EU biti doneta odluka o budućnosti pomeranja kazaljki u Evropi. Hofer je istakao da mu je prioritet da se postigne zajedničko… »

Đukanović: Kineski kapital u jugoistočnoj Evropi radi ono što bi trebala EU

SEEbiz 28.10.2018
PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je bojazan da bi nakon izbora za Evropski parlament 2019. godine klima za proces proširenja mogla biti nepovoljnija nego što je danas. On je istakao da je jedini dobar pravac evropske politike… »

Dragačevci uskoro na biralištima, raspisani lokalni izbori u Lučanima

Morava info 28.10.2018
LUČANI – Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković donela je danas odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac, za 16. decembar, na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj… »

Dunav kao potok: Brodovi stoje, plove samo baržice

Mondo 28.10.2018
Zbog izuzetno niskog vodostaja Dunava gotovo je potpuno stao saobraćaj teretnih plovila kroz mađarski deo te druge po veličini evropske reke, objavio je danas Radio-Košut. Foto: Mondo/Goran Sivački Prema rečima predsednika Mađarskog saveza za… »

Najveća pošiljka oružja za Ramštajn u skorijoj istoriji

Dnevnik 28.10.2018
BERLIN: U američku vazduhoplovnu bazu Ramštajn u Nemačkoj stigla je najveća pošiljka oružja i municije u skorijoj istoriji, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu baze. Kako se navodi, tokom oktobra dopremljeno je 100 kontejnera… »