Arhiva vesti 06.12.2018

Stefanović razgovarao sa Markovićevom o borbi protiv trgovine ljudima

RTV 06.12.2018
BEOGRAD - Potprеdsеdnik Vladе Rеpublikе Srbijе i ministar unutrašnjih poslova dr Nеbojša Stеfanović razgovarao jе danas u Bеogradu sa gеnеralnom dirеktorkom Savеta Evropе za dеmokratiju Snеžanom Samardžić Marković o unaprеđеnju… »

Naš fokus su obrazovanje i škole, a ne puške i vojska: Brnabić naglasila da nikada nije pozivala na rat već na mir i…

Telegraf 06.12.2018
Neki su u mom govoru u kome sam deset puta pozvala na mir i razum izvukli pola moje rečenice i ispalo je da Srbija preti nečim - rekla je premijerka. Naš fokus su obrazovanje i škole, a ne oružje i vojska, poručila je danas predsednica Vlade Srbije… »

Direktora „Huaveja” uhapšena po poternici SAD

Politika 06.12.2018
Pripadnica kineske elite može biti isporučena Americi, što odnos Vašingtona i Pekinga stavlja na novo iskušenje. Kćerka osnivača „Huaveja” uhapšena je u Kanadi po američkoj poternici zbog sumnje da je prekršila sankcije uvedene Iranu… »

Jokić o nizu bez poraza: Želimo da šoiramo svet (video)

Hot sport 06.12.2018
Zadovoljan je bio Nikola Jokić što je njegova ekipa uspela da produži niz pobeada, a sada su na broju od sedam trijumfa. Nagetski su prvi na Zapadu, a noćas su nakon produžetaka savladali Orlando. Nakon utakmice nekedašnji igrač Mege osvrnuo se na… »

Istraga nakon izveštaja: Tužilaštvo vodi istragu o svim navodima koje je prezentovao Marti

Blic 06.12.2018
Specijalizovano tužilaštvo za zločine počinjene na Kosovu i Metohiji, sa sedištem u Hagu, vodi istragu o svim navodima sadržanim u izveštaju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji je sastavio švajcarski senator Dik Marti, rečeno je danas… »

CEFTA: Srbi konstruktivno, Albanci sabotirali pokušaj rešavanja

RTV 06.12.2018
PRIŠTINA - Privremene institucije samouprave u Prištini i delegacija Albanije napustile su danas redovan sastanak Zajedničkog CEFTA komiteta u Prištini, kojem su, uprkos brojnim tenzijama u odnosima sa Prištinom, prisustvovali i predstavnici Vlade… »

Pacoli: Sever Kosova velika privredna zona - deo Srbiji, deo Kosovu

B92 06.12.2018
Bedžet Pacoli kaže da "lično ne vidi šanse za političko rešenje" kosovskog pitanja i da veruje u "ekonomsko rešenje za koje obe strane imaju interesa". "Šta bi to bilo? To govorim još od 2007, da sever Kosova treba da bude velika privredna zona… »

Prosvetari traže 14,6% više, pred vladom 11. decembra

B92 06.12.2018
Beograd -- Više sindikata prosvetnih radnika zatražilo je nastavak pregovora o platnim grupama i razredima i povećanje zarada za 14,67 odsto. Takođe jedan od zahteva je i početak pregovora o posebnom kolektivnom ugovoru koji ističe u martu sledeće… »

U Francuskoj opsežne mere u očekivanju novih demonstracija u subotu

Radio 021 06.12.2018
Francuske vlasti pripremaju se za mogućnost velikog nasilja u subotu kada su najavljeni novi protesti u glavnom gradu Parizu u okviru pokreta "Žuti prsluci" gde za sada ne reaguju na pozive na smirenost. Vlasti pripremaju policijska pojačanja, radnje… »

Lekić: Rusija je najjača ekipa na EP, ali...

Mondo 06.12.2018
Rukometašica Srbije kaže da je naredni rival na EP favorit za zlato, ali da u našem timu svi "veruju u sebe i svoj kvalitet". Rukometašice Srbije posle dobro obavljenog posla u prvom delu Evropskog prvenstva u Francuskoj, spremaju se za drugu fazu… »