Izvor: Danas arhiva vesti 24.01.2019

Da li je privatnim automobilima stvarno odzvonilo?

Danas 24.01.2019
Pre nekoliko meseci napisao sam ludo optimističan članak o tome kako smo verovatno kupili svoja poslednja kola. Bio je zasnovan na analizi koja sugeriše da bi konvergencija električnih vozila i mreža za naručivanje vožnji u stilu Ubera, zajedno sa… »

Gutereš pozvao na dijalog u Venecueli

Danas 24.01.2019
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je danas na „dijalog“ u Venecueli da bi se sprečila „eskalacija“ koja bi dovela do „katastrofe“. „Nadamo se da je dijalog moguć da bi se izbegla eskalacija koja bi vodila u sukob koji bi bio… »

EBRD uplatom od 10 milion evra stiče udeo 16,72 odsto u Formi Ideale

Danas 24.01.2019
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je objavila da je odobrila Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) da stekne udeo od 16,72 odsto u kragujevačkom preduzeću za proizvodnju i promet nameštaja Forma Ideale. Forma Ideale ima proizvodnju… »

Zagađenje vazduha na Balkanu: Valjevo do Pekinga

Danas 24.01.2019
„Gradovi u Srbiji zagađeniji od Pekinga“. „U Makedoniji produžen školski raspust zbog zagađenosti vazduha“. „Sarajevo najzagađeniji grad na planeti“. Ima li razloga za brigu na Balkanu zbog ovakvih medijskih naslova? Ako pitate aktiviste… »

Mihajlović: Dispečerski centar na železnici

Danas 24.01.2019
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će Srbija do 2021. dobiti novi dispečerski centar na železnici koji će biti jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope, saopšteno je jutros iz njenog kabineta… »

Novinarke protiv nasilja prema ženama zahtevaju prestanak govora mržnje i pritisaka na novinarke

Danas 24.01.2019
Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama apelovala je danas na državne organe da savesno i bez politizacije obavljaju svoj posao, a građane na solidarnost u borbi protiv govora mržnje i pritisaka na novinarke. Grupa novinarki, ocenila je da se u… »

Sastala se radna grupa za izmene i dopune Krivičnog zakonika

Danas 24.01.2019
Radna grupa za izmene i dopune Krivičnog zakonika u cilju revidiranja sankcija za najteža krivična dela sastala se danas u plenarnom sastavu, saopštilo je Ministarstvo pravde. Kako je navedeno u saopštenju, članovi radne grupe razmatraće način… »

Real Madrid prvi fudbalski klub sa godišnjim prihodom većim od 750 miliona evra

Danas 24.01.2019
Deloitte-ova fudbalska finansijska liga otkriva 20 fudbalskih klubova sa najvećom zaradom u sezoni 2017/18, sa rastom kombinovanih prihoda od 6% (8,3 milijarde evra), što je novi rekord. Real Madrid se vratio na prvo mesto, rekordni 12. put, prvi put od… »

Veselji: Taksa neće biti ukinuta

Danas 24.01.2019
Predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je da taksa od 100 odsto na robu iz Srbije neće biti ukinuta, sve dok Beograd ne okonča akciju protiv kosovske državnosti, navode danas prištinski mediji. Veselji… »

NUNS i NDNV: Državni funkcioneri da poštuju slobode novinara i medija

Danas 24.01.2019
Nezavisno udruženja novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su nove slučajeve ophođenja državnih funkcionera prema novinarima i nastavak pritiska vlasti na medije. „Generalni sekretar predsednika Republike i… »