Izvor: Danas arhiva vesti 24.01.2019

Komesarijat: U prihvatnim i centrima za azil smešteno 4.122 izbeglica i migranata

Danas 24.01.2019
Prema podacima republičkog Komesarijata za izbeglice i migracije u 16 prihvatnih centara i centara za azil u Srbiji trenutno je ukupno smešteno 4.122 izbeglica i migranata, od kojih je 399 školske dece koja pohadjaju nastavu u gradovima u kojima su… »

Odloženo glasanje u grčkom parlamentu o sporazumu s Makedonijom

Danas 24.01.2019
Glasanje o sporazumu s Makedonijom u grčkom parlamentu odloženo je za sutra oko podne da bi se ostavilo više vremena za raspravu, saznaje se iz kancelariji predsednika Parlamenta. Prema prvim informacijama glasanje, koje je trebalo da bude večeras… »

Odgovor na inicijativu SDA: Ako Ustavni sud prihvati apelaciju, donećemo odluku o statusu RS

Danas 24.01.2019
Predstavnici svih političkih parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj potpisali su danas zajedničku izjavu u kojoj su upozorili da će Narodna skupština RS doneti odluku o budućem statusu RS, ako Ustavni sud BiH prihvati moguću apelaciju Stranke… »

Samit EU-Zapadni Balkan biće održan 4. i 5. jula u Poljskoj

Danas 24.01.2019
Samit EU-Zapadni Balkan u okviru Balkanskog procesa biće održan 4. i 5. jula u Poznanju u Poljskoj, a glavne teme bi trebalo da budu ekonomija, mogućnost povezivanja, civilno društvo, mladi i kultura i bezbednost, izjavio je danas predstavnik… »

Šanse Prištine da uđe u Unesko manje su nego 2017.

Danas 24.01.2019
Darko Tanasković, bivši ambasador Srbije pri Organizaciji UN za nauku, obrazovanje i kulturu SAD i Izrael su 2017. doneli odluku da napuste Unesko, s tim što je kao datum njenog stupanja na snagu određen početak 2019. godine. Bez obzira na njihove… »

Srbi iz Novog Pazara pisali Šešelju: Ne širite mržnju u naše ime

Danas 24.01.2019
Udruženo delovanje predsednika i narodnih poslanika SRS i Stranke pravde i poverenja (SPP), Vojislava Šešelja i Muamera Zukorlića, protiv potpredsednika Vlade Srbije i lidera SDPS Rasima Ljajića, ima odjeka i u srpskoj zajednici u Novom Pazaru. Zbog… »

Kukan o dijalogu Srbije i Kosova: Više rada, manje filozofiranja

Danas 24.01.2019
Poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan oštro je kritikovao Evropsku komisiju i spoljnopolitičku službu, koju vodi Federika Mogerini zbog dijaloga Srbije i Kosova, piše danas Kosova Sot Kukan je rekao da bi te dve evropske insistucije trebalo više… »

Pomen tragovima zla

Danas 23.01.2019
Vojvodini je (u Srbiji i Jugoslaviji) sve do 1971. trebalo da prođe vreme dvoumljenja kako da podizanje spomenika žrtvama racije mađarske vojske 1942. u Novom Sadu uklopi u vladajuću politiku bratstva i jedinstva i poratnog pomirenja. Danas se pred… »

„Profesionalni“ Srbi i Hrvati – glavni problem Vukovara

Danas 24.01.2019
Više od 20 godina nakon mirne reintegracije Vukovar se, zbog međunacionalnih tenzija koje potenciraju i politika i mediji, doživljava kao grad-problem. Vukovarci zbog toga nisu nimalo srećni. Prošle srede, na autobuskoj stanici u Vukovaru dogodio se… »

Pretraživač Bing nova žrtva cenzure u Kini

Danas 24.01.2019
Majkrosoftov pretraživač Bing navodno je najnovija žrtva zabrane zapadnjačkih internet platformi u Kini, prenose jutros zapadni mediji. Internet stranica Bing više nije dostupna u Kini, poput Gugla, Tvitera, JuTjuba, Fejsbuka, Vocapa i drugih… »