Izvor: Danas arhiva vesti 24.01.2019

Severna Irska – lekcije za Kosovo

Danas 24.01.2019
Autorski tekst poznatog analitičara i istraživača za Danas i Demostat o mogućim rešenjima kosovskog pitanja Da li Severna Irska nudi rešenje za problem severnog Kosova, kao što su nagovestile pojedine diplomate? Možda – i to ne samo zbog toga… »

Kossev: Srbin uhapšen, zaplenjeno 52 kilograma marihuane kod Gnjilana

Danas 24.01.2019
Kosovska policija uhapsila je danas u okolini Gnjilana tri osobe od kojih je jedna srpski državljanin i zaplenila 52 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana, javio je portal Kossev. Jedinica za sprečavanje rasturanja narkotika generalnog… »

Glumac se glumcem izbija

Danas 24.01.2019
„Aleksandre Vučiću, ovo je kraj!“ Ta tako jednostavna rečenica Nikole Koje sa prošlog beogradskog protesta „1 od 5 miliona“ mnogo bolje zvuči od svih epskih fraza borbe protiv Vučića koje čujemo svaki put kada neko ima reći nešto… »

Analitičar Fuere: Puno toga će zavisiti od ishoda izbora za evropski Parlament

Danas 24.01.2019
Ključno pitanje da li evropski lideri imati dovoljno hrabrosti da ostanu posvećeni integraciji Zapadnog Balkana Analitičar Ervan Fuere (Erwan Fouéré) iz briselskog Centra za studije evropskih politika (CEPS) između ostalog ocenio je će nakon… »

Pretresen migranstki centar u Bihaću, pronađeni predmeti za nanošenje fizičkih povreda

Danas 24.01.2019
Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona danas su pretresli prihvatni centar za migrante „Bira“ u Bihaću i u njemu pronašli veći broj noževa, šrafcigera, drvenih i metalnih palica i ostalih predmeta pogodnih za nanošenje telesnih povreda… »

Španski premijer razgovarao s Huanom Gvaidom o situaciji u Venecueli

Danas 24.01.2019
Španski premijer Pedro Sančes razgovarao je danas s predsednikom parlamenta Venecuele Huanom Gvaidom koji je sebe sinoć proglasio prelaznim predsednikom Venecuele, insistirajući na neophodnosti održavanja slobodnih izbora. Tokom telefonskog razgovora… »

Lokalne vlasti severa Francuske: Potrebne konkretne pripreme za Bregzit

Danas 24.01.2019
Lokalne vlasti na severu Francuske, dela koji je najbliži Engleskoj, ocenile su danas da su neophodne „konkretne pripreme“ Bregzita i izgradnja budućih odnosa između Velike Britanije i Evrope. „Možemo da trošimo vreme, da se žalimo na… »

Za šta se najviše koristi internet?

Danas 24.01.2019
Podaci Eurostata o aktivnostima na internetu U zemljama Evropske unije 85 odsto građana starosti od 16 do 74 godine izjavili su da su koristili internet tokom prethodna tri meseca, pokazalo je istraživanje Eurostata iz 2018. godine. Ovaj procenat… »

Komandanti venecuelanske vojske izražavaju podršku Maduru

Danas 24.01.2019
Komandanti venecuelanske vojske počeli su preko sredstava informisanja da izražavaju lojalnost socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru. General-major Viktor Palasio rekao je danas da kategorički odbacuje bilo kakav čin koji ugrožava stabilnost u… »

Otvorena teretana Petog bataljona vojne policije uz pomoć kompanije FitPass

Danas 24.01.2019
Otvorena teretana namenjena Petom bataljonu vojne policije uz pomoć kompanija FitPass i Rekreacija d.o.o. i lanca teretana Ahilej, u utorak, 22. januara, u kasarni Topčider. „Komandant Petog bataljona vojne policije, potpukovnik Vladimir Petrić… »