Izvor: Danas arhiva vesti 24.01.2019

Umesto pet minuta na TV dnevniku

Danas 24.01.2019
Srbija je neretko zemlja fantazije, sa granicama koje su fluidne u zavisnosti od ugla gledanja, i spoljnom politikom koja je se zbog pokušaja da spoji nespojivo, često može nazvati i šizofrenom. Sličan slučaj je i sa biračkim spiskom i izbornim… »

Kina pozvala SAD da se ne mešaju u krizu u Venecueli

Danas 24.01.2019
Kina je danas pozvala SAD da se ne mešaju u aktuelnu političku krizu u Venecueli i saopštila da se protivi bilo kakvoj spoljnoj intervenciji u toj zemlji. Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing rekla je da sve strane u sukobu… »

Beogradski sajam turizma od 21. do 24. februara

Danas 24.01.2019
Na Beogradskom sajmu u toku su pripreme za 41. Međunarodni beogradski sajam turizma. Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“, od 21. do 24. februara 2019. godine u sedam hala Beogradskog sajma predstaviće se najznačajnije turističke… »

Vučićevo učešće na tribini u Davosu – presedan

Danas 24.01.2019
Predsednici država i vlada ne učestvuju na panel diskusijama na Svetskom ekonomskom forumu Učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića na panel diskusiji „Medijske slobode u uslovima krize“ na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, svojevrstan je… »

U Čajetini utvrđene teme od javnog interesa

Danas 24.01.2019
U okviru projekta „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou”, koji sprovodi Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), u Čajetini je održana završna javna debata na kojoj su utvrđene teme od javnog interesa za građane te… »

Nacionalni park „Đerdap“: „Susret s vukom“ u skladu sa zakonom

Danas 24.01.2019
Nacionalni park „Đerdap“ izdao je saopštenje povodom predstojeće manifestacije „Susret s vukom“ koja će biti održana na prostoru ovog zaštićenog područja. „Uz poštovanje svega što Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i… »

Pokrenuta kampanja Go Green in the City 2019

Danas 24.01.2019
Kompanija Schneider Electric pokreće Go Green in the City 2019, godišnje globalno studentsko takmičenje čiji cilj je pronalaženje smelih ideja i inovativnih rešenja za pametnije, energetski efikasnije i održivije gradove. Kako se navodi u… »

Stručnjaci: Situacija sa zagađenjem vazduha u Nišu može biti još alarmantnija

Danas 24.01.2019
Zagađenost vazduha u Nišu, koja je među najvećima u Srbiji i regionu, sa koncentracijom štetnih čestica koja i šest puta većom od dozvoljene, može biti još alarmantnija ukoliko ne bude adekvatnog monitoringa zagađenosti, kao i ozbiljnih mera… »

Zaječar: Veterani podneli tužbe protiv države zbog diskriminacije

Danas 24.01.2019
Ljubomir Bradić, generalni sekretar Udruženja veterana Gvozdeni puk, u izjavi za medije otkrio je da je sa Ministarstvom pravde 15. januara ove godine postignut preliminaran dogovor da se ratne dnevnice isplate svim vojnim rezervistima koji su 1999… »

Zelenović: Knjigovodstvena neusaglašenost nije krađa

Danas 24.01.2019
Reagovanje gradonačelnika Šapca na prozivke SNS Nakon izjava funkcionera SNS na konferenciji za medije o presudi Višeg suda u Šapcu, kojom je gradonačelnik Nebojša Zelenović kažnjen sa 50.000 dinara, juče se o ovome oglasio i sam Zelenović. On… »