Izvor: Danas arhiva vesti 24.01.2019

Marković otkazao učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Danas 24.01.2019
Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković otkazao je učešće na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švajcarskoj. Marković je učešće otkazao zbog nepredvidjenih okolnosti, saopštila je Vlada Crne Gore. Ranije je bilo… »

Anesteziranje javnosti ili spasavanje grada

Danas 24.01.2019
Tragom novih špekulacija o promeni vlasti u Kragujevcu i povratku Veroljuba Stevanovića na funkciju gradonačelnika Vlast u Kragujevcu trebalo je, prema nekim špekulacijama koje se pozivaju na izvore iz najbližeg kruga lidera Zajedno za Šumadiju… »

Hofu: Nikola Tesla u Japanu

Danas 24.01.2019
Dopisnica Predsednik Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ Viktor Lazić u službenoj je poseti gradu Hofu u Japanu kako bi sa zvaničnicima grada razgovarao o mogućnostima saradnje između Srbije, te Udruženja Adligat i… »

Zdrava ishrana treba da podrazumeva i mentalno i socijalno zdravlje

Danas 24.01.2019
Ako vas određeni način ishrane čini nesrećnim, to znači da nije zdrav. Ako ste dijetetičar, verovatno ste primetili jednu neobičnu stvar – ljudi postaju nervozni u vezi sa hranom ako ste u blizini. Pritom se ne misli na klijente koji dolaze na… »

Filmski vodič od 24. do 31. januara

Danas 24.01.2019
List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke. 24. januar – Povratak Meri Popins Premijera filma Povratak Meri Popins biće prikazana u… »

Zašto je Nemačka zabranila ime Fifi pre 80 godina?

Danas 24.01.2019
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 24. januar 1939. godine Ko je mladić koji je usrećio i unesrećio najveći broj filmskih starova sa svojih svega 20 godina saznajemo iz broja lista Pravda 24. januara 1939. godine. Još 1935. godine Tiron… »

Kako je najusamljenija žaba na svetu prestala to da bude (2. deo)

Danas 24.01.2019
Poput Romea, Julija i preostale četiri žabe trenutno se nalaze u karantinu u konzervacionom centru Prirodnjačkog muzeja. Iako je uzimanje životinja iz njihovog prirodnog okruženja i stavljanje u akvarijume rizično samo po sebi, Kris Džordan iz… »

Platforma o dijalogu sa Srbijom uskoro u Skupštini Kosova

Danas 24.01.2019
Kopredsedavajući prištinskog tima za dijalog sa Srbijom Špend Ahmeti najavio je da će uskoro pregovarački tim poslati Skupštini Kosova platformu pregovora sa Srbijom i ocenio da dijalog nema smisla ako ne bude piznanja. Ahmeti je na konferenciji za… »

Zimbabve: Vojnici osumnjičeni za „sistematsku torturu“

Danas 24.01.2019
Komisija za zaštitu ljudskih prava u Zimbabveu Grupa za zaštitu ljudskih prava koju je imenovala vlada u Zimbabveu optužila je vojnike u ovoj zemlji da koriste „sistematsku torturu“ prilikom suzbijanja protesta. Zimbabveanska Komisija za zaštitu… »

Iz Zvezde bez zvaničnih izjava o saslušanju u Francuskoj

Danas 24.01.2019
Nije poznato šta su direktori šampiona Srbije izjavili pred Tužilaštvom u Parizu Vest da su sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela i poslovni direktor Stefan Pantović dali u utorak izjave u Nacionalnom finansijskom tužilaštvu Francuske (PNF)… »