Izvor: RTS arhiva vesti 24.01.2019

Izetbegović odustaje od inicijative ako SNSD promeni ponašanje

RTS 24.01.2019
SDA je spremna da odustane od najavljene inicijative za promenu naziva Republike Srpske, ako vladajući SNSD u tom entitetu BiH u narednik šest meseci promeni ponašanje, izjavio je lider te stranke Bakir Izetbegović. Predsednica RS Željka Cvijanović… »

Erdogan se čuo sa Madurom: Moj brate, uz tebe smo

RTS 24.01.2019
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je telefonom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i ponudio mu podršku nakon što je opozicioni lider i predsednik parlamenta Huan Gvaido proglasio sebe privremenim predsednikom, saopštio je portparol… »

Predsedniku Republike i poslanicima povećane plate

RTS 24.01.2019
Za sedam odsto biće povećane plate predsedniku Republike, narodnim poslanicima i imenovanim licima u službi predsednika Republike i Narodne skupštine, rečeno je na sednici Administrativnog odbora Skupštine Srbije. Odbor je izrekao kazne pojedinim… »

Vremenska prognoza - 25. januar

RTS 24.01.2019
U danu pred nama jak sneg. Oblaci sa Jadrana već u toku noći zahvatiće jugozapad Srbije, a zatim i ostale predele. Padavine će se pojačati sutra popodne. Očekuje se od 15 do 30 cm snega ponegde i više od 40, na to PHMZ upozorava crvenim meteo… »

Vučić: Mnogo sastanaka i novih kontakata, čuli su o Srbiji

RTS 24.01.2019
Predsednik Aleksandar Vučić imao je danas veliki broj bilateralnih sastanaka sa predstavnicima svetske političke i biznis zajednice, uključujući i nove potencijalne partnere naše zemlje i to je bila prilika, kako je novinarima preneo predsednik, da… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

RTS 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje Milana Radoičića, jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenose prištinski mediji. Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će, kada uđe na Kosovo, Milan Radoičić biti uhapšen… »

Zabelelo se u Srbiji, očekuje se povećanje snežnog pokrivača

RTS 24.01.2019
U većem delu Srbije pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina može biti problema na kolovozima. U "Putevima Srbije" tvrde da su sve važnije saobraćajnice prohodne. Na terenu je 2.200 putara sa više od 1.200 vozila, kamiona… »

Maduro protiv Gvaida, svet zauzima strane

RTS 24.01.2019
Venecuela je na ivici katastrofe, pošto se lider opozicije Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika. Priznale su ga Sjedinjene Države, Kanada i većina zemalja Latinske Amerike. Nikolas Maduro, uz koga je vojska, prekinuo je diplomatske odnose s… »

Posle sukoba sa Pelosi, Tramp odlaže govor o stanju nacije

RTS 24.01.2019
Američki predsednik Donald Tramp kaže da će, ipak, odložiti govor o stanju nacije dok se ne okonča delimična blokada vlade. Donald Tramp je prethodno, pošto mu je onemogućeno da održi govor o stanju nacije u Kongresu, najavio da će prirediti… »

Janukovič osuđen na 13 godina zatvora, kriv za izdaju

RTS 24.01.2019
Sud u Kijevu osudio je bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča na 13 godina zatvora u odsustvu pošto ga je prethodno proglasio krivim za izdaju zemlje. Izričući presudu, sudija je zaključio da ne postoji dovoljno dokaza da je Janukovič… »