Izvor: Blic arhiva vesti 30.01.2019

"Za vršnjačko nasilje saznamo iz medija, a ne od direktora": Šarčević: Smenjeno više od 30 direktora, u planu još 10

Blic 30.01.2019
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će zbog malverzacija u prijavljivanju broja zaposlenih i odeljenja u osnovnim i srednjim školama biti smenjeno prvih 10 direktora i dodao da je do sada smenjeno više od 30 direktora škola… »

Stefanović: Daleko smo od odluke o izborima, građani nisu skloni bojkotu

Blic 30.01.2019
Nije doneta nikakva odluka o vanrednim parlamentarnim izborima. Iako opozicija ima svoje političke motive i najavljuje bojkot, građani ne prate taj trend neizlaska na izbore, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. - “Video sam kako… »

Vozačima se ovo neće dopasti: Registracija automobila mogla bi dodatno da se zakomplikuje, evo i kako

Blic 30.01.2019
Ukoliko se ne izmeni odluka osiguravajućih kuća da gazdama tehničkih pregleda za svaku polisu obaveznog osiguranja, koju naplate prilikom registracije vozila, daju proviziju od pet odsto, vlasnici kola bi vrlo brzo umesto plaćanja "sve na jednom… »

Saznajemo: Saslušan nadrilekar Miroljub Petrović zbog smrti mladića

Blic 29.01.2019
Po nalogu Višeg tužilaštva u Leskovcu ovdašnja policija počela je da radi na slučaju Miroljuba Pertrovića, iz sela Petrovac, kod Leskovca, koga Biljana Jovanović (32), sestra Slavča Petrova (31), preminulog mladića koji je imao tumor na mozgu… »

Pretakanje amonijaka u toku: Pojačane mere bezbednosti u Jasenoviku

Blic 30.01.2019
U Jasenoviku kod Niša u toku je pretakanje amonijaka iz druge cisterne koja je oštećena prilikom iskliznuća na pruzi Niš-Svrljig. Pretakanje amonijaka iz oštećene cisterne organizuje privatni operater i, kako se očekuje, trebalo bi da se završi… »

Bakljama ga ispratili na večni počinak: Sahranjen ubijeni student iz Čačka, na groblju kolona duga nekoliko stotina metara

Blic 30.01.2019
Upaljene baklje u rukama navijača Partizana ispratile su studenta iz Čačka Miloša Mileusnića na večni počinak. Njegovo svirepo ubistvo okupilo je, prema rečima radnika ''Gradskog zelenila'', do sada nezabeležen broj ljudi na čačanskom groblju… »

Epl smanjuje cene: Prodaja im pala za 15 odsto: "Kupci sve teže prihvataju skupe uređaje"

Blic 30.01.2019
Šef "Epla" Tom Kuk najavio je mogućnost smanjenja cena mobilnog telefona "ajfon" na pojedinim tržištima u pokušaju da zaustavi pad prodaje. Prihod od prodaje "ajfona", koji donosi najveći deo zarade "Epla", umanjen je za blizu 15 odsto u poslednjem… »

Novi projekti za jači energetski sistem

Blic 30.01.2019
Velike investicije u narednom periodu usmerene su u sektor energetike, tačnije više od tri milijarde evra. Mnogi projekti treba da obezebede energetsku stabilnost, a ovo su samo neki od njih. Najava izgradnje druge trase ruskog gasovoda Turski tok… »

BiH pristupa Sporazumu o svemiru Smemo istraživati Mesec, ali ne smemo postaviti vojnu bazu u Zemljinoj orbiti

Blic 30.01.2019
Na dnevnom redu današnje sednice Saveta ministara BiH nalaze se 32 tačke ali jedna od njih posebno privlači pažnju. Reč je o Nacrtu osnova za pristupanje BiH Sporazumu o načelima kojima se uređuje delovanje zemalja u istraživanju i korištenju… »

Bosna i Hercegovina na 83. Mestu po indeksu ekonomskih sloboda

Blic 30.01.2019
Bosna i Hercegovina se prema indeksu ekonomskih sloboda za ovu godinu, koji objavljuje američka “The Heritage Foundation”, nalazi na 83. mestu na svetu od 180 rangiranih zemalja. Ova pozicija predstavlja izvesni napredak u odnosu na 91. mesto u… »