Izvor: Blic arhiva vesti 30.01.2019

"I prvi dečko joj je ubijen u tuči": Devojka ubijenog studenta u Beogradu u šoku nakon nove tragedije

Blic 30.01.2019
Devojka Miloša Mileusnića, Katarina, već je jednom prošla kroz pakao u kome se sad nalazi. Pre dve godine u jednom obračunu u Čačku ubijen je dečko sa kojim se zabavljala. Jedan od drugara Miloša Mileusnića, mladića koji je izboden u nedelju… »

Sramota: Centralna izborna komisija BiH izgubljena u prevodu na ćirilicu

Blic 30.01.2019
Centralna izborna komisija BiH ponovo je poslala saopštenja za javnost koja prvo treba dešifrovati da bi se mogla pročitati. Prema ustaljenoj praksi, iz ove institucije šalju saopštenja na tri jezika naroda u BiH, a najgore prođe srpska, ćirilična… »

“Nemaju snage da kažu istinu” sda nezadovoljna izjavom ambasadora PIK

Blic 30.01.2019
Stranka demokratske akcije smatra da je u jučerašnjoj izjavi Upravnog odbora Saveta za primenu mira, nakon vanredne sednice, ostvaren određen napredak u razumevanju stanja u BiH, ali da PIK ponovo nije smogao snage da kaže istinu do kraja i da… »

Da li Hrvatska crkva pravi zaokret od ustaštva: "Bozanićeva osuda Jasenovca je velika, problem je što iza nje stoji niz…

Blic 30.01.2019
Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić održao je pre nekoliko dana zapaženi govor ispred zagrebačke katedrale. Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta na molitveno-komemorativnom susretu nedvosmisleno je osudio strahote… »

Srpska sela i dalje zavejana: U Livanjskom kantone ne mogu da obave sahranu zbog smetova

Blic 30.01.2019
Srpska sela u Livanjskom polju Sajković, Gubin i Provo i dalje su zavejana snegom, a najteža situacija je u selu Gubin gde zbog zavejanih ulica ne mogu da obave sahranu, pa je potrebna pomoć livanjskog Komunalnog preduzeća, rekao je radnik na… »

Džaferović zaboravio u šta se zakleo: Obećao da će poštovati Republiku Srpsku, pa se predomislio

Blic 30.01.2019
„Ovim se zaklinjem da ću savesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse u celosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i… »

„Dođu žene pa odnesu veš-mašinu, šest lopata i televizor“ Neumorni Bišćanin 18 godina taži srodnu dušu preko…

Blic 30.01.2019
Potraga Mehe Mahmutagića traje punih 18 godina. I neumoran je. Ima 76 godina, i traži ženu. Bez rigoroznih uslova, jedan jedini je – na oglas se mogu javiti samo one od 50 do 60 godina. Kakvu ženu želi? Meho nema nedoumice. – Nije bitno kakva je… »

Jedinstvena noć: Članovi Predsedništva BiH na neformalnoj večeri sa Tanjom Fajon u Briselu

Blic 30.01.2019
Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta na “Fejsbuku” je objavila fotografije večere sa trojicom članova Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u Briselu. Fajon je uz fotografije napisala da je reč… »

Francuska se sprema za povratak džihadista iz Sirije

Blic 29.01.2019
Francuska se priprema za povratak desetina francuskih džihadista koje su kurdske vlasti držale zarobljene u Siriji, nakon što su SAD objavile da se povlače iz te zemlje, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Francuske Kristof Kastane… »

Oplela po dragani bez pardona: Ša dobio naređenje od supruge o kojem svi pričaju

Blic 29.01.2019
Danas je kao grom iz vedra neba u "Zadrugu" ušla žena o kojoj poslednjih dana bruje svi. Ivana Aleksić, supruga repera Nenada Aleksića Ša ušla je na velelepno imanje kako bi sa suprugom razrešila šta ima i otvorila mu oči. Ivana nije imala lepe… »