Izvor: Novi magazin arhiva vesti 30.01.2019

Nejmar oko 10 nedelja van terena

Novi magazin 30.01.2019
Fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar pauziraće oko 10 nedelja zbog povrede desnog stopala, objavio je danas francuski klub. "Grupa lekarskih eksperata se sastala i zaključila da je za povredu njegove pete metatarzalne kosti najbolje konzervativno lečenje… »

Mihajlović: Stiču se uslovi za funkcionisanje jedinstvenog transportnog tržišta

Novi magazin 30.01.2019
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sporazum sa vršiocem dužnosti direktora Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Alanom Baronom, kojim se stiču uslovi za početak rada tog tela… »

AMSS: Oprez zbog magle i vlažnih kolovoza

Novi magazin 30.01.2019
Vozačima se večeras na putevima u Srbiji savetuje oprezna vožnja zbog magle i vlažnih kolovoza, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). AMSSje upozorio vozače i na odrone i oštećenja na kolovozima.Prema informacijama Uprave granične policije… »

Vulin: Plata profesionalnog vojnika 2011. iznosila 276 evra, a danas 359 evra

Novi magazin 30.01.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da se vidi napredak "u svakom delu života i rada" pripadnika Vojske Srbije, navodeći da je prosečna plata profesionalnog vojnika povećana sa 276 evra, koliko je iznosila 2011. godine, na sadašnjih 359… »

Stefanović: Sudovi da odluče da li će policija učestovati u rušenju bespravnih objekata

Novi magazin 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će zatražiti od nadležnog tužioca i sudije za prekršajne postupke mišljenje da li policija treba da učestvuje u rušenju bespravnih objekata. On je novinarima rekao da je… »

Đorđević: Do kraja 2019. u Srbiji primena novog šifrarnika zanimanja

Novi magazin 30.01.2019
Poslodavci u Srbiji do kraja godine treba da ažuriraju zanimanja svojih radnika u skladu sa novim, jedinstvenim kodeksom šifara za unošenje i šifriranje podataka u evidencijama u oblasti u rada, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje… »

Pronađeno telo muškarca ispred hotela Balkan u Beogradu

Novi magazin 30.01.2019
Telo muškarca pronađeno je oko 7 časova u Prizrenskoj ulici ispred hotela "Balkan" u Beogradu, prenosi N1. Oko sedam časova, kada se vraćao sa dužnosti, pripadnik MUP-a je kod hotela "Balkan" primetio mušku osobu kako leži. Pozvao je Hitnu pomoć… »

Jerkov nova predsednica Komiteta za ljudska prava poslanika u interparlamentarnoj uniji

Novi magazin 30.01.2019
Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izabrana je za predsednicu Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji, jednoj od najstarijih međunarodnih organizacija u svetu koja okuplja 178 parlamenata iz celog… »

SNS: SzS konstantno obmanjuje javnost, Đilas 2008. obećao izgradnju metroa

Novi magazin 30.01.2019
Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas Savez za Srbiju (SzS) da "konstantno obmanjuje javnost", navodeći da je jedan od lidera tog opozicionog bloka Dragan Đilas "decembra 2008. godine prvi put obećao Beograđanima izgradnju metroa". Zamenik… »

Hemofarm: Radnica nastradala uprkos najvišim standaradima zaštite na radu

Novi magazin 30.01.2019
Hemofarm je danas saopštio da je radnica te kompanije u fabrici u Šapcu Zorica Dostanić-Ilić poginula u fabričkom krugu uprkos najvišim standardima zaštite na radu i obezbeđenju objekta i izrazila duboko žaljenje zbog te tragedije. "Zvanična… »