Izvor: Novi magazin arhiva vesti 30.01.2019

Đurić: Priština da ukine takse, pa da nastavimo za stolom da rešavamo probleme

Novi magazin 30.01.2019
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ponovio je večeras zahtev Prištini da što pre ukine takse kako bi se nastavilo rešavanje problema sa Beogradom za stolom, na civilizovan način. On je iz Kosovske Mitrovice za… »

Vranjski SNS uputio niz uvreda novom predsedniku Pokreta slobodnih građana

Novi magazin 30.01.2019
Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju čestitao je danas Pokretu slobodnih građana (PSG) u tom gradu, kako je naveo, "izbor predsednika narkomana". "Gospodo iz PSG-a u Vranju, čestitamo vam predsednika. Još se bivšem nije makao barut sa… »

Bregzit: Šta sad

Novi magazin 30.01.2019
Britanija će 29. marta napustiti EU, ali ni posle glasanja o amandmanima u parlamentu nije jasno kako, navodi danas Bi-Bi-Si (BBC), dok Dojče vele (Deutsće Welle - DW) ocenjuje da s odlaskom Tereze Mej u Brisel na dodatne pregovore počinje igra nerava… »

Sindikati Sloga apelovali na ostale sindikate da podrže građanske proteste

Novi magazin 30.01.2019
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" apelovali su danas na čelnike sindikanih centrala u Srbiji da pruže punu podršku i solidarnost građanskim protestima koji se održavaju u više gradova u zemlji. "Smatramo da je došlo vreme vreme da se i sindikati… »

Do kraja nedelje odluka Energetske zajednice o Turskom toku

Novi magazin 30.01.2019
Sekretarijat Energetske zajednice treba do kraja ove sedmice da se izjasni o projektu "Turski tok", čija bi druga cev trebalo da pređe preko teritorije Srbije, objavila je današnja "Politika". Kako je za taj list potvrđeno u tom sekretarijatu, čije… »

U Bangkoku zatvoreno više od 400 škola zbog zagađenja vazduha

Novi magazin 30.01.2019
Gradske vlasti Bangkoka odlučile su da do petka bude zatvoreno više od 400 škola zbog velikog zagađenja vazduha poslednjih dana. Guverner Bangkoka naložio je zatvaranje do petka 437 škola koje su pod upravom vlasti i dodao da su neka područja… »

Trivunac sa MMF-om: Za privatizaciju još 87 preduzeća

Novi magazin 30.01.2019
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac razgovarao je danas sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Ruf, o okončanju procesa privatizacije, stanju u javnim preduzećima, razvojnom finansiranju i novoj… »

Lideri opozicije sledeće nedelje na diskusiji u Evropskom parlamentu

Novi magazin 30.01.2019
Savez liberala i demokrata za Evropu (ALDE), jedna od poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu, 6. februara u Briselu organizuje diskusiju o procesu evropskih integracija Srbije, u kojoj će učestvovati Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, jedan od… »

Trivan: Cirkularna ekonomija najbolji način da se zaštiti životna sredina

Novi magazin 30.01.2019
Cirkularna ekonomija je najbolji način da se zaštiti životna sredina u Srbiji, ali i mogućnost da privrednici ostvare bolje rezulatate, izjavio je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan. "Zelena odnosno cirkularna ekonomija je način da… »

Evro danas 118,47 dinara

Novi magazin 30.01.2019
Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 118,4731 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). U odnosu na evro, dinar je jači za 0,2 odsto nego pre godinu dana, a slabiji za 0,2 odsto nego… »