Izvor: Telegraf arhiva vesti 30.01.2019

Vučić na telefonskoj vezi sa glavnim Trampovim čovekom za Srbiju: Intenzivna diplomatska akcija SAD tokom dana

Telegraf 30.01.2019
Pre Mičela, predsednik Srbije je razgovarao i sa komesarom EU Johanesom Hanom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara večeras sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Vesom Mičelom, nezvanično saznaje RTS… »

Državni tužilac Venecuele zatražio da Vrhovni sud zabrani Guaidu da napusti zemlju

Telegraf 30.01.2019
Gvaido je predsednik venecuelanskog parlamenta i kao lidera zemlje ga je priznalo dvadesetak država koje osporavaju reizbor Madura. Državni tužilac Venecuele Tarek Vilijam Sab zatražio je od Vrhovnog suda da zabrani opozicionom lider Huanu Guaidu da… »

Kosovo je unutrašnje pitanje Srbije, pratimo stav Beograda: Dodik saopštio stav BiH u Briselu

Telegraf 30.01.2019
Dodik je naveo da je u razgovoru sa evropskim zvaničnicima ocenjeno da je neophodno da saradnja u regionu dobije novu dinamiku. Predsedavajući Predsedništvom BiH Milorad Dodik kaže da poštuje teritorijalni integritet Srbije i da Kosovo vidi kao… »

Prosinečki mora na treću operaciju!

Telegraf 30.01.2019
U kratkom vremenskom periodu Veliki Žuti ponovo će morati "pod nož" Selektor Bosne i Hercegovine i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki ovih dana će u Sarajevu biti po treći put operisan. Kako prenosi Dnevni avaz, završni hirurški… »

Makedonci odlučili kada će preimenovati državu u Severna Makedonija: Novo ime će na tablama pisati i na albanskom jeziku

Telegraf 30.01.2019
Nakon što Grčka ratifikuje protokol za članstvo Makedonije u NATO, makedonske institucije i preduzeća trebaju da promene table sa imenom države na graničnim prelazima, diplomatskim predstavništima i ulazima u institucije. Vlada Makedonije usvojila… »

Crnogorci ipak neće biti kažnjeni ako ne ustanu kad začuju himnu

Telegraf 30.01.2019
Za sada, vlada Crne Gore je odustala od kaznenih odredbi za neustajanje na himnu. Skupštinski Zakonodavni odbor Crne Gore podržao je izmene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti čime su izostavljene kaznene odredbe za neustajanje na… »

SPS nije za vanredne izbore, ali ako budu raspisani dočekaće ih spremni

Telegraf 30.01.2019
Socijalisti za redovne izbore kako bi vlada u punom mandatu mogla da pokaže, a potom i ostvari programe i ciljeve i radi isključivo u interesu građana -izjavio je zamenik šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Neđo Jovanović. Zamenik… »

Ako je Kosovo "suverena država" što ne postane članica UN ili Interpola? Dačić poručio Haradinaju da nije svestan…

Telegraf 30.01.2019
Zašto je onda 13 zemalja povuklo priznanje, a SAD i EU prihvataju da se traži kompromis - upitao je Ivica Dačić. Povodom pisma premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja svetskim liderima da "Kosovo pregovara sa Srbijom kao suverena… »

Bivši haški sudija zgrožen: Antoneti priprema oslobađanje Mladića i Karadžića

Telegraf 30.01.2019
Žan Klod Antoneti priprema za haške optužnike oslobađajuću ili bar presudu sa značajno blažom kaznom u odnosu na već izrečene u prvostepenom postupku - naveo je bivši sudija haškog tribunala. Kristof Flug, bivši sudija haškog tribunala i… »

Uništavanje Filipovićevog automobila direktna posledica otvorene mržnje i nasilja: SNS reagovao na napade na njihovog…

Telegraf 30.01.2019
Jedini motiv za uništavanje Filipovićeve imovine je njegov politički angažman i činjenica da predstavlja SNS i da se bori da Srbija bude pristojna i normalna zemlja - izjavio je Vladimir Orlić. Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić… »