Izvor: Telegraf arhiva vesti 30.01.2019

Prvi na tržištu - asus Republic of Gamers laptop sa NVIDIA GeForce RTX grafičkom kartom

Telegraf 30.01.2019
Čini se kao ispunjenje snova svih gejmera u Srbiji. ASUS je gejmerima u Srbiji ponudio novi laptop iz Republic of Gamers (ROG) serije. U pitanju je ROG Strix SCAR II (GL704GW), prvi laptop na našem tržištu sa novom NVIDIA GeForce RTX grafičkom… »

Jeziva scena u centru Beograda: Kod Hotela "Balkan" pronađeno telo muškarca (video)

Telegraf 30.01.2019
Telo je pronašao policajac, a nalazilo se između automobila. Ispred hotela "Balkan" u Prizrenskoj ulici u Beogradu jutros oko 7.10 časova pronađeno je beživotno telo muškarca. - Polijacajac ga je pronašao između kola i pozvao nas - rekli su kratko… »

Zepterra: Stambeni kompleks savremene arhitekture i raskošnih zelenih površina

Telegraf 30.01.2019
Novi stambeni kompleks ZepTerra karakteriše kvalitet, komfor i bezbednost. Naš glavni grad biće bogatiji za savremeni stambeno - poslovni kompleks ZepTerra. Izgradnja počinje na proleće 2019. godine, na Novom Beogradu, u neposrednoj blizini poznatog… »

Srbi kupili više od 30.000 novih vozila: Najčešće biramo "škodu" i "fijat", ali sve češće i luksuzne brendove

Telegraf 30.01.2019
Na prodaju je najviše uticala nikad lakša nabavka vozila o lakše dolaženje do kredita. U Srbiji je u 2018. godini prodato 30. 731 novih automobila, što je rast od oko sedam-osam procenata u odnosu na proteklu godinu, kažu u Srpskoj asocijaciji… »

Nova čistka u Turskoj: Uhapšeno 48 vojnih pilota, izdat nalog za privođenje 15 civila

Telegraf 30.01.2019
Izdan je i nalog za hapšenje 15 civila za koje se sumlja da su bili veza među pilota i Gulenovim pokretom. Turske vlasti uhapsile 48 vojnih pilota za koje se sumnja da su povezani sa Fetulahom Gulenom . Ankara optužuje Gulena za organiziranje propalog… »

EPS spreman za modernizaciju brodske prevodnice

Telegraf 30.01.2019
Ugovorena rekonstrukcija prevodnice HE „Đerdap 1“. Ugovor o rekonstrukciji brodske prevodnice EPS-ovog hidroenergetskog i plovidbenog sistema „ Đerdap 1“ potpisan je sa konzorcijumom izvođača radova koji predvodi nemačka kompanija „DSD… »

Zašto nam trgovci uzimaju 5 dinara za kesu i gde zaista idu sve te pare?

Telegraf 30.01.2019
Ne postoji nikakava obaveza trgovinskih lanaca da sredstva od kesa uplate u bilo koje državne fondove. Ni dve nedelje nakon što su u nekim od najvećih trgovinskih lanaca kese poskupele sa 2 na 5 i 7 dinara, strasti se ne stišavaju. Građani koji su… »

Beograd je dobio sedam novih kulturnih dobara, a među njima je i celo jedno naselje (foto)

Telegraf 30.01.2019
Nisu samo pojedinačne zgrade kulturno dobro. Pet novih kulturnih dobara u Beogradu u 2018. godini i već dva nova u januaru 2019. Na osnovu predloga odluka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda o proglašenju za spomenike kulture, Vlada… »

Dnevni horoskop za 30. Januar: Pred Ovnovima koji su u potrazi za poslom je sjajna prilika, a Lav će zbog svog zalaganja biti…

Telegraf 30.01.2019
Sreda će biti srećan dan za sve koji su u potrazi za poslom. Bilo da tražite bolji ili novi posao, ili da već radite - današnji dan biće odličak kada je posao u pitanju, poručuje dnevni horoskop. www.astrousluge.com OVAN POSAO: Možete da… »

Srpkinja (23) koja je brutalno ubila bebe blizance osuđena na 2 godine i 10 meseci zatvora u Švajcarskoj: U ćeliji će…

Telegraf 30.01.2019
Švajcarsko tužilaštvo tražilo je samo osam godina zatvora za Srpkinju, dok je odbrana zahtevala uslovnu kaznu od 20 meseci za probni period od tri godine. Srpkinja (23), poznatija pod imenom "Jelica S.", koja se danas našla pred krivičnim sudom u… »