Balkan arhiva vesti 13.02.2019

Hrvatski veteran i aktivista osuđen zbog uzvikivanja da je Tuđman 'ratni zločinac'

Slobodna Evropa 13.02.2019
Splitskom ratnom veteranu i građanskom aktivisti Zoranu Ercegu, koji je na otkrivanju spomenika prvom predsjedniku Hrvatske u Zagrebu uzvikivao da je Franjo Tuđman - "zločinac", određena je kazna od 15 dana zatvora, uslovno 12 mjeseci. To znači da u… »

"Dnevnik Ane Frank" neće biti obavezna lektira u hrvatskim školama

N1 Info 13.02.2019
Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske donelo je odluku da se "Dnevnik Ane Frank" ne uvrsti u obaveznu lektiru u hrvatskim školama. Na listi književnih dela koja će biti u planu i programu nastave u školama izostao je i jedan broj savremenih autora… »

Makedonija: U autobuskoj nesreći 13 poginulih

Al Jazeera 13.02.2019
Sedam osoba je poginulo na licu mjesta, a šest je podleglo povredama u bolnici, saopćio je ministar zdravlja Venko Filipče. Najmanje 13 osoba večeras je poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja je zadesila jedan autobus na putu Skoplje-Tetovo… »

Najmanje 13 mrtvih u jezivom udesu kod Tetova (VIDEO)

Vesti online 13.02.2019
Najmanje 13 osoba je stradalo u udesu koji se večeras oko 18 časova dogodio na auto putu Skoplje - Gostivar, kod sela Latkarci blizu Tetova. Ministar zdravlja Venko Filipče potvrdio je broj poginulih, pa napomenuo da je od toga čak sedam osoba… »

Uhapšen zbog prijetnju Đukanoviću na fejsbuku

Novi magazin 13.02.2019
Andrijevčanin Žarko Pajović (49) uhapšen je zbog preteće poruke koju je uputio predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, saopšteno je iz Uprave policije. Pajović je na društvenoj mreži Fejsbuk sinoć objavio fotografiju Đukanovića uz, kako je… »

Šiptari u transu! Albanac postaje predsednik Makedonije!

Pravda 13.02.2019
"Zbog izbornog tajminga, aktuelni predsednik parlamenta Makedonije Albanac Taljat Džaferi nakratko će biti predsednik Makedonije." To je izjavio Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer koji je dobio azil u Mađarskoj. Gruevski nije isključio… »

Skoplje, zbrka oko imena države

RTS 13.02.2019
Vlasti u Skoplju polako se navikavaju na novo ime države – Republika Severna Makedonija. Na sajtu makedonske vlade i Sobranja koriste dva imena, jedno u zaglavlju, drugo uz titulu predsednika Vlade Zorana Zaeva i prvog čoveka parlamenta Taljata… »

Dodik: Novi Savet ministara BiH biće formiran za mesec dana!

Kurir 13.02.2019
BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik rekao je danas da očekuje da će novi saziv Saveta ministara BiH biti formiran u narednih mesec dana. Govoreći o današnjem sastanku delegacija SDA i HDZ-a, Dodik je rekao da su… »

Čovek koji traži 25.000 evra: Ja sam doveo policiju do ubice!

Sputnik 13.02.2019
Nakon informacije da je juče ubijen Edin Gačić, redakciji portala Kliks javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović koji tvrde da su policiji u nedelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubice od kojeg su proteklih osam… »

Pročitajte pismo zbog kog se Milo trese od straha! Knežević otkriva dupli život Đukanovića, zadaje mu konačni udarac

Srbija danas 13.02.2019
Predsednik Atlas grupe Duško Knežević obratio se građanima Crne Gore otvorenim pismom u kojem je naveo da nije "ni mesija, ni oslobodilac, niti politički vođa", te da je njegovo da podseti "da nije normalno da jedan kontroliše narod, a ne narod… »