Balkan arhiva vesti 13.02.2019

Bura u Hrvatskoj zbog sramne presude muškarcu koji je Tuđmana nazvao zločincem! Zagrebačke NVO saglasne: Presuda Ercegu je…

Kurir 13.02.2019
Nevladine organizacije okupljene u Kući ljudskih prava Zagreba izrazile su danas zabrinutost zbog anašnje presude izrečene Zoranu Ercegu, koji je tokom podizanja spomenika Franji Tuđmanu izjavio da bivši hrvatski predsednik zločinac, čime je, kako… »

Iz hrvatske lektire izbačen "Dnevnik Ane Frank"

RTS 13.02.2019
Novi popis lektire u Hrvatskoj izazvao je brojne kontroverze i osude javnosti, pre svega zbog izbacivanja "Dnevnika Ane Frank". Hrvatsko Ministarstvo nauke i obrazovanja saopštilo je ta lektira nije bila u postojećem nastavnom planu i programu na listi… »

U autobuskoj nesreći u Severnoj Makedoniji poginulo 14 osoba

N1 Info 13.02.2019
U autobuskoj nesreći na autoputu Skoplje - Tetovo poginulo je 14 osoba, dok je u bolnici "8. septembar" zbrinuto 25, izjavio je makedonski ministar zdravlja Venko Filipče. On je novinarima rekao da je sedam putnika u autobusu koji se prevrnuo na… »

Novi detalji teške saobraćajne nesreće u Makedoniji: Autobus pun putnika sleteo u provaliju, poginulo 13 osoba! (video)

Kurir 13.02.2019
U autobuskoj nesreći kod Skoplja, koja se desila danas posle podne, poginulo je 13 putnika, a veći broj je povređen, izjavio je večeras ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče. On je novinarima rekao da je sedam putnika u autobusu koji se… »

CG: Uhapšen muškarac zbog pretnji Milu Đukanoviću na Fejsbuku

Glas Amerike 13.02.2019
Crnogorska policija saopštila je da je uhapsila 49-godišnjeg muškarca iz Andrijevice zbog sumnje da je putem Fejsbuka predsjedniku Milu Djukanoviću uputio prijeteću poruku. “Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog… »

Šiptari u transu! Albanac postaje predsednik Makedonije!

Pravda 13.02.2019
"Zbog izbornog tajminga, aktuelni predsednik parlamenta Makedonije Albanac Taljat Džaferi nakratko će biti predsednik Makedonije." To je izjavio Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer koji je dobio azil u Mađarskoj. Gruevski nije isključio… »

Skoplje, zbrka oko imena države

RTS 13.02.2019
Vlasti u Skoplju polako se navikavaju na novo ime države – Republika Severna Makedonija. Na sajtu makedonske vlade i Sobranja koriste dva imena, jedno u zaglavlju, drugo uz titulu predsednika Vlade Zorana Zaeva i prvog čoveka parlamenta Taljata… »

Dodik: Vijeće ministara u narednih mjesec dana

Al Jazeera 13.02.2019
'Spremni ulazimo u razgovore o formiranju vlasti na nivou BiH', poručio je čelnik SNSD-a. Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da očekuje da novi saziv Vijeća… »

Čovek koji traži 25.000 evra: Ja sam doveo policiju do ubice!

Sputnik 13.02.2019
Nakon informacije da je juče ubijen Edin Gačić, redakciji portala Kliks javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović koji tvrde da su policiji u nedelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubice od kojeg su proteklih osam… »

Advokati: Tužilaštvo da sasluša Kneževića video linkom

Slobodna Evropa 13.02.2019
Advokatski tim Duška Kneževića predao je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) prijedlog da predsjednik Atlas Grupe bude saslušan preko video linka ili zamolnim putem preko nadležnih državnih organa Velike Britanije. Advokati smatraju da je… »