Ekonomija arhiva vesti 13.02.2019

Vensi preuzeo "Teslu"; Brnabić: Šire otvaramo vrata Srbije

B92 13.02.2019
Početak rada kompanije Vensi, "Vensi erports Srbija", na beogradskom aerodromu veliki je i važan dan, za Aerodrom "Nikola Tesla" i za Srbiju, jer je to partnerstvo prva koncesija u istoriji naše zemlje, poručila je danas premijerka Ana Brnabić. Ona… »

Važna konsolidacija i modernizacija maloprodajnog tržišta

RTS 13.02.2019
Tržište maloprodaje u Srbiji zahteva konsolidaciju i modernizaciju i tu ima prostora i potencijala, kako za "Merkator", tako i za druge kompanije, rečeno je na sastanku predstavnika kompanije "Merkator S" sa dobavljačima, a u organizaciji PKS… »

Beogradska policija zaplenila kokain vredan 20 miliona dinara

Radio 021 13.02.2019
Beogradska policija zaplenila je više od kilogram kokaina i uhapsila dve osobe. Policija je u automobilu "mazda" u kojem su bili M.V. (26) i Đ.M. (26) pronašla kesu u kojoj se nalazio paket sa kokainom. Vrednost zaplenjene droge je oko 20 miliona… »

Nedimović: Subvencionisati 60 litara goriva po hektaru

B92 13.02.2019
Beograd -- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će sutra biti razmotren model subvencija za gorivo za poljoprivrednike. On je rekao da očekuje da će one biti isplaćene krajem marta ili početkom aprila… »

NBS očekuje rast BDP-a od 3,5 odsto

RTS 13.02.2019
Narodna banka Srbije predviđa privredni rast zemlje od 3,5 odsto za ovu godinu, a u narednim godinama očekuje njegovo ubrzanje na oko 4,0 procenta, izjavio je viceguverner NBS Željko Jović. Kako bi ublažila pad kursa dinara Centralna banka prodala je… »

U Srbiji nema mandarina sa povećanom količinom pesticida

RTS 13.02.2019
Voće i povrće koje se uvozi u Srbiju kontroliše se kontinuirano i na našem tržištu nema mandarina sa povećanom količinom pesticida, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Komentarišući to što je iz Republike Srpske vraćena jedna… »

Mleko će dva puta mesečno na kontrolu u Nacionalnu laboratoriju

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Svi proizvođači mleka moraće dva puta mesečno da testiraju svoje proizvode u Nacionalnoj laboratoriji za kontrolu mleka, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić nakon obilaska Direkcija za nacionalne referentne laboratorije. Od danas… »

Merkator smanjio dug za skoro 100 miliona evra, ali mora još 200

Nova ekonomija 13.02.2019
Kompanija Merkator grupa smanjila je dug za 93,3 miliona evra na 779 miliona, rekao je danas Entoni Sošić, direktor Merkatora S koji posluje u sastavu Merkator Grupe. On je na predstavljanju rezultata poslovanja u Idea akademiji u Beogradu rekao da je… »

Mađari ne ruše "Turski tok"

Večernje novosti 13.02.2019
Budimpešta odbila pritisak Vašingtona da blokira izgradnju kapitalnog infrastrukturnog sistema. Bajatović: Energetska bezbednost i nacionalni interesi prevagnuli nad politikom. EKONOMSKI nacionalni interesi i energetska bezbednost odneli su pobedu nad… »

Hteo da nasamari lufthanzu, pa zažalio: Avio-kompanija tužila putnika i traži 2.000 evra!

Kurir 13.02.2019
Nemačka avio-kompanija "Lufthanza" tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja. Radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj lokaciji ne nastavljaju… »