Ekonomija arhiva vesti 13.02.2019

Vensi preuzeo "Teslu"; Brnabić: Šire otvaramo vrata Srbije

B92 13.02.2019
Početak rada kompanije Vensi, "Vensi erports Srbija", na beogradskom aerodromu veliki je i važan dan, za Aerodrom "Nikola Tesla" i za Srbiju, jer je to partnerstvo prva koncesija u istoriji naše zemlje, poručila je danas premijerka Ana Brnabić. Ona… »

Ljajić: Neophodna konsolidacija Merkatora i Agrokora

Beta 13.02.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da tržište maloprodaje u Srbiji zahteva modernizaciju i konsolidaciju i da je neophodno da se i trgovinski lanac Merkator i koncern Agrokor, u okviru kojeg posluje… »

MUP: Zaplenjen kilogram kokaina, uhapšena dvojica

Dnevnik 13.02.2019
BEOGRAD: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su u Beogradu više od kilogram kokaina i uhapsili dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga… »

Ministarstvo predlaže da subvencioniše 60 litara goriva po hektaru

Nova ekonomija 13.02.2019
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da je predlog ministarstva da se subvencioniše 60 litara goriva po hektaru, što će biti definitivno dogovoreno naredne nedelje. Branislav Nedimović rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da… »

NBS: Inflacija ostaje niska i stabilna, u granicama cilja

Novi magazin 13.02.2019
Narodna banka Srbije (NBS) danas je objavila da će inflacija i nadalje ostati niska i stabilna, u granicama cilja od tri odsto, sa odstupanjem plus ili minus 1,5 odsto. Viceguverner NBS Željko Jović je na prezentaciji februarskog izveštaja o inflaciji… »

Ministar kaže da jedemo zdrave mandarine

Mondo 13.02.2019
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da se voće i povrće koje se uvozi u Srbiju kontroliše kontinuirano i da na našem tržištu nema mandarina sa povećanom količinom pesticida, otkrivenih u Srpskoj. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović… »

Nedimović: Bezbednost hrane u fokusu ministarstva u ovoj godini

N1 Info 13.02.2019
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je u fokusu ministarstva u ovoj godini sistem bezbednosti hrane. On je najavio da će se ubrzati usklađivanje poglavlja 12, koje se odnosi na fitosanitarnu kontrolu i bezbednost hrane, sa… »

Merkator smanjio dug za skoro 100 miliona evra, ali mora još 200

Nova ekonomija 13.02.2019
Kompanija Merkator grupa smanjila je dug za 93,3 miliona evra na 779 miliona, rekao je danas Entoni Sošić, direktor Merkatora S koji posluje u sastavu Merkator Grupe. On je na predstavljanju rezultata poslovanja u Idea akademiji u Beogradu rekao da je… »

Novosti: Mađari ne ruše Turski tok

Novi magazin 13.02.2019
Mađarska nije podlegla pristiscima iz Amerike koji bi doveli u pitanje izgradnju Turskog toka na njihovoj, ali i na teritoriji Srbije, pišu današnje "Večernje novosti". To u razgovoru za "Novosti" tvrdi prvi čovek "Srbijagasa" Dušan Bajatović… »

Lufthansa tužila putnika jer je propustio let, traži 2.000 evra

Dnevnik 13.02.2019
BERLIN: Nemačka aviokompanija "Lufthansa" tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja. Kako javlja CNN, radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj… »