Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 13.02.2019

Tači 2013. obećao NATO-u da KBS neće na sever Kosova bez saglasnosti KFOR-a

Slobodna Evropa 13.02.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači, je 2013. godine obećao NATO-u da Kosovske Bezbednosne Snage neće ići na sever Kosova, bez saglasnosti KFOR-a, saznaje Radio Slobodna Evropa u sedištu Alijanse. Izvori iz NATO su objasnili da u vezi toga postoji razmena… »

Ciprasu i Zaevu nagrada Minhenske bezbednosne konferencije

Slobodna Evropa 13.02.2019
Premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, dobitnici su priznanja Evald fon Klajst za 2019. godinu koje dodeljuje Minhenska bezbednosna konferencija za izvanredan doprinos miru i rešavanju sukoba, javila je Beta. Nagrada im se dodeljuje… »

Brnabić: Koncesija beogradskog aerodroma data Vansiju od strateške važnosti za Srbiju

Slobodna Evropa 13.02.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da koncesija za beogradski aerodrom Nikola Tesla, data fransuskoj kompaniji Vansi erports (Vinci Airports) na period od 25 godina, ima strateški značaj za dalji razvoj Srbije, za promociju njenih… »

Da li su ruski trolovi pomogli širenju epidemije ospica?

Slobodna Evropa 13.02.2019
Da li su ruski trolovi pomogli širenju epidemije ospica? Naučnici počinju postavljati pitanja o tome da li je epidemiju ospica u Evropi pojačalo djelovanje ruskih trolova koji su se infiltrirali u anti-vakcinacijske grupe na internetu kako bi širili… »

Džihić: Populistička veza s Balkanom za podrivanje evropskih vrijednosti

Slobodna Evropa 13.02.2019
Vedran Džihić sa Bečkog univerziteta za 'Zašto?' objašnjava zbog čega balkanski političari, kao što je predsjednik Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Doik i vođa crnogorskog opozicionog Pokreta za promjene Nebojša Medojević… »

Sjeverna Makedonija prvi put na NATO sastanku

Slobodna Evropa 13.02.2019
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg primio je ministricu obrane Sjeverne Makedonije Radmilu Šekerinsku koja prvi put u ime njene države sudjeluje na sastanku visoke razine u Alijansi. "Dobro je znati da više nisam obavezan da se pozovem na vašu… »

U Varšavi počinje međunarodni skup o Bliskom istoku

Slobodna Evropa 13.02.2019
U Varšavi počinje velika konferencija o Bliskom istoku čiji su službeni domaćini američki državni tajnik Mike Pompeo i poljski ministar vanjskih poslova Jacek Czaputowicz. Na skupu sudjeluju visoki dužnosnici iz 60 zemalja, a u središtu… »

Rusija: Grupa za ljudska prava ponovno proglašena 'stranim agentom'

Slobodna Evropa 13.02.2019
Rusko ministarstvo pravosuđa po drugi je put proglasilo poznatu grupu za ljudska prava "stranim agentom". Ministarstvo je saopćilo da je grupa za ljudska prava koju je predvodio dugogodišnji aktivist za ljudska prava Lev Ponomarjov dodana u registar… »

Pence optužio Rusiju da pokušava unijeti razdor u NATO

Slobodna Evropa 13.02.2019
Američki potpredsjednik Mike Pence optužio je Rusiju da pokušava unijeti podjele u NATO, te da se miješa u izbore diljem Evrope i svijeta. Pence je to izjavio u Varšavi gdje je počeo četverodnevni posjet Evropi. Varšava je ranije zatražila od SAD… »

Beograd: Vrednost radova u Knez Mihailovoj 25.000 evra bez poreza

Slobodna Evropa 13.02.2019
Radovi na popravci oštećenih ploča u Knez Mihailovoj ulici, najprometnijoj beogradskoj pešačkoj zoni koji su u toku, koštaju tri miliona dinara (oko 25.000 evra) bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, navodi se u pisanoj izjavi Gradske uprave… »