Svet arhiva vesti 13.02.2019

Skupština odbila budžet: Otvorena vrata vanrednim izborima

B92 13.02.2019
Madrid -- Donji dom španskog parlamenta nije danas usvojio predlog budžeta koji je podnela socijalistička vlada, pošto ga nisu podržale katalonske separatističke stranke. Odbijanjem predloga budžeta otvorena su vrata vanrednim parlamentarnim… »

Traže veće plate: Generalni štrajk paralisao Belgiju

Večernje novosti 13.02.2019
Zbog generalnog štrajka zaposlenih koji traže veće plate u Belgiji je danas paralisan vazdušni, pomorski i železnički saobraćaj, a zatvoreno je i više stotina fabrika. Zbog generalnog štrajka zaposlenih koji traže veće plate u Belgiji je danas… »

Iran: Najmanje 20 žrtava samoubilačkog napada

RTV 13.02.2019
TEHERAN - Ministar inostranih poslova Irana Mohamed Džavad Zarif povezao je današnji samoubilački bombaški napad na elitnu iransku Revolucionarne gardu u zemlji sa sastankom o Bliskom istoku, koji SAD organizuju u Varšavi. Zarif je danas objavio na… »

Kongres SAD nije podržao vojnu intervenciju u Venecueli

B92 13.02.2019
Američki Kongres nije podržao vojnu intervenciju SAD u Venecueli, izjavio je šef komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma Eliot Engel. "Vojna intervencija nije mogucĚ�a opcija. Kongres je taj koji odlučuje gde i kada cĚ�e američke… »

Krvava ljubavna drama u Beču: Bosanac pucao Srpkinji u glavu pa presudio sebi! Ostavio ženu i 4 dece zbog nje, ona našla…

Kurir 13.02.2019
Violeta J. (48) nalazi se u komi nakon što ju je pre tri dana nasred ulice ranio nekadašnji partner Željko B. (53), koji je prethodno popio piće u kafiću u kome ona radi. Željko B. (53), rodom iz Bosne i Hercegovine, teško je ranio svoju bivšu… »

Lavrov upozorio Pompea protiv upotrebe sile u Venecueli

RTV 13.02.2019
MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara da je Rusija protiv svake upotrebe sile u Venecueli, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Lavrov je Pompeu u telefonskom razgovoru rekao da je… »

Šveđani daju zaposlenima odmor da bi pokrenuli sopstveni biznis

Nova ekonomija 13.02.2019
Šveđani imaju pravo da uzmu odmor u kompaniji u kojoj rade, da bi probali da pokrenu sopstveni posao. Prema švedskom zakonu o radu, to je samo jedno od niza prava koja imaju zaposleni. Uz to, oni imaju pravo na slobodan dan za školovanje, kao i za… »

Rusija: Polarni medvedi zbog gladi sišli u naselja

BBC News 13.02.2019
Više od 50 polarnih medveda sišlo je u naseljena područja na severu Rusije. Na severu Rusije proglašeno je vanredno stanje nakon što se više od 50 polarnih medveda pojavilo u naseljenom području na kom živi nekoliko stotina stanovnika. Vlasti… »

Suđenje El Čapu: Meksički narko-bos proglašen krivim

Danas 12.02.2019
Meksički narko-bos Hoakin Guzman, poznat pod nadimkom El Čapo, proglašen je krivim za trgovinu drogom u saveznom sudu u Njujorku. Guzman, 61, još uvek čeka na izricanje zatvorske kazne, koja bi mogla da bude i doživotna. Ovaj Meksikanac optužen je… »

"Upozoravam – Rusija planira da dominira Evropom"

B92 13.02.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je u bazi u Bemovu Piskom na severoistoku Poljske da Rusija ima velike planove da dominira Evropom. On je dodao da je rat u Ukrajini Sjedinjenim Državama otvorio oči da Rusija može da pokuša da otvori… »