Svet arhiva vesti 13.02.2019

Španski parlament nije usvojio budžet, vanredni izbori na pomolu

Danas 13.02.2019
Donji dom španskog parlamenta nije danas usvojio predlog budžeta koji je podnela socijalistička vlada, pošto ga nisu podržale katalonske separatističke stranke, čime su otvorena vrata vanrednim parlamentarnim izborima. Katalonski separatisti su sa… »

Generalni štrajk paralisao Belgiju

Dnevnik 13.02.2019
BRISEL: Zbog generalnog štrajka zaposlenih koji traže veće plate u Belgiji je danas paralisan vazdušni, pomorski i železnički saobraćaj, a zatvoreno je i više stotina fabrika. Sindikati protestuju protiv limitiranja povećanja plata u vreme… »

Samoubilački napad na autobus Revolucionarne garde u Iranu, 27 poginulih

N1 Info 13.02.2019
Najmanje 27 pripadnika iranske elitne Revolucionarne garde je poginulo a 13 je povređeno u samoubilačkom napadu na njihov autobus na jugoistoku Irana, preneli su državni mediji. Odgovornost za napad u provinciji Sistan i Baludžistan je preuzela… »

Kongres spasava madura! Vojna intervencija u Venecueli nije opcija

Pravda 13.02.2019
Američki Kongres neće podržati američku vojnu intervenciju, uprkos izjavama predsednika Donalada Trampa o takvoj mogućnosti, izjavio je danas predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD Eliot Engel. "Zabrinut sam zbog… »

Beč: Državljanin BiH nasred ulice ubio bivšu devojku

B92 13.02.2019
Državljanin Bosne i Hercegovine ubio je u utorak uveče u Beču, nasred ulice, bivšu devojku, koja je inače srpskog porekla. Ovo je već osmo ubistvo žena u ovoj godini u Austriji. Prema policiji, motiv zločina je ljubomora, pošto se par rastao i… »

Lavrov otvoreno upozorio Pompea: Vojna sila u Venecueli ne dolazi u obzir! Evo šta vas čeka ako to uradite!

Kurir 13.02.2019
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov upozorio je svog američkog kolegu Majkla Pompea u telefonskom razgovoru protiv svakog pribegavanja sili u Venecueli. To je saopštilo rusko ministarstvo spoljnih poslova. "Lavrov je upozorio protiv svakog mešanja u… »

Šveđani daju zaposlenima odmor da bi pokrenuli sopstveni biznis

Nova ekonomija 13.02.2019
Šveđani imaju pravo da uzmu odmor u kompaniji u kojoj rade, da bi probali da pokrenu sopstveni posao. Prema švedskom zakonu o radu, to je samo jedno od niza prava koja imaju zaposleni. Uz to, oni imaju pravo na slobodan dan za školovanje, kao i za… »

Rusija: Polarni medvedi zbog gladi sišli u naselja

BBC News 13.02.2019
Više od 50 polarnih medveda sišlo je u naseljena područja na severu Rusije. Na severu Rusije proglašeno je vanredno stanje nakon što se više od 50 polarnih medveda pojavilo u naseljenom području na kom živi nekoliko stotina stanovnika. Vlasti… »

El Čapo - 15 jezivih stvari koje je otkrilo suđenje vođi kartela Sinaloa

BBC News 13.02.2019
Porota u Njujorku proglasila je meksičkog narko-bosa krivim po svim tačkama optužnice. Suđenje je pružilo jeziv uvid u životu bivšeg vođe kartela. Tokom suđenja Hoakinu Guzmanu, poznatom pod nadimkom El Čapo, na videlo su izneti šokantni… »

Pompeo: Rusija ima velike planove da dominira Evropom

N1 Info 13.02.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je u bazi u Bemovu Piskom na severoistoku Poljske da Rusija ima velike planove da dominira Evropom i dodao da je rat u Ukrajini Sjedinjenim Državama otvorio oči da Rusija može da proba da otvori drugi… »