Politika arhiva vesti 02.03.2019

Protest u Beogradu: "Nešto urađeno" sa tunelom, nalepnice ne mogu da se lepe

N1 Info 02.03.2019
Još jedan protest "Jedan od pet miliona" protiv aktuelne vlasti na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odžran je u Beogradu. Građani su pokušali da na zidove Terazijskog tunela zalepe nalepnice sa neispunjenim obećanjima predsednika… »

Vučić na instagramu odgovarao na pitanja građana: Pitanja u vezi sa naknadama za porodilje biće rešena; Samohrana majka…

Večernje novosti 02.03.2019
Poštovani građani Srbije, nikada nisam imao dovoljno znanja o društvenim mrežama, ali Instagram koristim kao dobru priliku i dobru platformu da odgovorim na brojna pitanja, naveo je Vučić. Brojna pitanja građani Srbije su proteklih dana uputili… »

Vučić: Optužbama protiv Radoičića, Priština želi da oslabi odbranu severa Kosova

Novi magazin 02.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Priština optužbama protiv Milana Radoičića za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, zapravo želela da oslabi odbranu severa Kosova i sačeka povoljan… »

LDP: Radikalsko-primitivni i agresivni nastup Sergeja Trifunovića u Novom Sadu

Beta 02.03.2019
Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas govor predsednika Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergeja Trifunovića na protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, zbog uvreda koje je uputio predsedniku te stranke Čedomiru Jovanoviću i… »

Dačić: Teško do dogovora ako to znači priznanje Kosova

Politika 02.03.2019
ATINA – Ako postoji politička volja za rešavanje problema, svaki problem je moguće rešiti, a Srbija želi da se postigne dogovor sa Prištinom, izjavio je ministar spoljih poslova Ivica Dačić u Delfima. On je istakao da je Srbija spremna za… »

Haradinaj: Ako SAD zatraži da odem sa položaja premijera odmah ću to uraditi, ali taksu ...

Beta 02.03.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da ukoliko Sjedinjene Američke Države od njega zatraže da ode sa funkcije premijera odmah će to uraditi, ali da taksu neće ukinuti ni na njihov zahtev. "Da dodje Amerikanac i da mi kaže "Ramuš hoćeš li… »

Haradinaj o vojsci na severu, Stefanović: Ni ne pomišljaj

B92 02.03.2019
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će vojska takozvanog Kosova biti na granici i na severu, ukoliko su "granica i teritorija Kosova ugroženi". On je to rekao u Dečanima, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su… »

Mekalister: Odluka o taksama nije ispravna i treba je suspendovati

Beta 02.03.2019
Predsednik odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, Dejvid Mekalister, pozvao je Vladu Kosova da suspenduje taksu od 100 odsto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ocenivši da je to neispravna odluka koju treba suspendovati kako… »

Palmer: Cilj pregovora je priznanje nezavisnosti Kosova, nema crvenih linija, ni blanko čekova

Beta 02.03.2019
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je da Srbija treba da prizna Kosovo kao nezavisnu, suverenu državu, a to isto treba da učini i Kosovo. "U pregovorima Srbije i Kosova reč nije o tome da li će da se promene granice… »

Četiri dame su molile da ga smenim: Jutka je podneo ostavku na zahtev SNS! A evo šta je Vučić još rekao o ovome!(video)

Pravda 02.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je predsednik opštine Brus Milutina Jeličića Jutku podneo ostavku na zahtev stranke koja je, kako je rekao, za razliku od drugih odgovorna. Kazao je, gostujući na RTS-u, da su organi SNS… »