Vojvodina arhiva vesti 08.03.2019

Internacionalna Fairy Tale izložba premijerno u novosadskoj Promenadi

Moj Novi Sad 08.03.2019
Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje Novi Sad će se tokom marta pretvoriti u čarobno mesto u kojem će najmlađe generacije dobiti priliku da iskuse momente iz svojih omiljenih bajki, od Aladinovog magičnog tepiha, do Pepeljuge i… »

Građani Inđije su se okupili na trgu i zasadili 65 ruža baš u ovom obliku, a razlog je dirnuo mnoge

Blic 08.03.2019
U čast osoba obolelim od cistične fibroze, ali i zarad svih koji boluju od retkih bolesti, građani Inđije zasadili su 65 ruža kod trga Milunke Savić, i to u obliku pluća, imajući u vidu da CF napada upravo ovaj organ. Inicijator akcije je… »

Marija Srdić, preduzetnica i aktivistkinja: Žene unose novu dimenziju i obogaćuju svet

Moj Novi Sad 08.03.2019
Sad već tradicionalno, za Dan žena, poklanjamo vam razgovor o svim temama koje bi trebalo da nas zanimaju svakog, a ne samo ovog, prazničnog dana. Naša sagovornica, Marija Srdić, aktivistkinja i ponosna feministkinja, trenutno je uspešna… »

Produžen rok za kupovinu kuća za rešavanje stambenog pitanja izbeglica

Moj Novi Sad 08.03.2019
Rok za podnošenje prijava na Javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica sa teritorije Grada Novog Sada dodelom pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, produžava se do 14. marta 2019. godine… »

Od ponedeljka privremena izmena saobraćaja na Bulevaru vojvode Stepe

Moj Novi Sad 08.03.2019
U okviru radova Javnog komunalnog preduzeća "Novosadska toplana" Novi Sad na izgradnji vrelovoda do naselja Jugovićevo, prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od ponedeljka, 11. marta 2019. godine, određuje se privremena izmena režima… »

Mladi i seks - saveti, edukacija, prevencija... (AUDIO)

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - Sve veći broj mladih u Srbiji sledi savremene tendecije u seksualnom ponašanju. Tako u najvećem procentu devojke svoje prvo seksualno iskustvo dožive u 16 godini, dok dečaci prvi seks imaju sa 15 godina, rezultati su istraživanja zdravlja… »

Adligat na Sajmu knjiga u Novom Sadu

RTV 08.03.2019
BEOGRAD - Sajam knjiga u Novom Sadu danas su posetili književnici i osnivači Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat" Ljubivoje Ršumović, Miloš Janković i Viktor Lazić. Posetiocima Sajma gosti su govorili o eksponatima na… »

Migranti u muljačama za grožđe

RTV 08.03.2019
BATROVCI - Carinici su 7. marta 2019. godine, na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, sprečili četvoricu migranata da se na krajnje neuobičajen način ilegalno prebace preko granice. Najpre je na prelazu Batrovci snimak sa skenera pokazao dve… »

Gradska uprava Šapca: Ministarstvo građevinarstva otima nadležnost lokalnoj samoupravi

Radio 021 08.03.2019
U centru Šapca počela je rekonstrukcija stare robne kuće, po odobrenju Ministarstva građevinarstva, a u suprotnosti sa odlukama Odeljenja za urbanizam Gradske uprave. Kompanija "Leon" iz Slepčevića, kao vlasnik, tom rekonstrukcijom dobiće 200 novih… »

Broj nezaposlenih u Subotici za 20 odsto manji nego lane

RTV 08.03.2019
SUBOTICA - Broj nezaposlenih u Subotici je, prema podatcima Nacionalne službe za zapošljavanje, za 20 odsto manji nego u istom period prošle godine. Trend smanjenja je sa jedne strane rezultat otvaranja novih radnih mesta i aktivne politike… »