Vojvodina arhiva vesti 08.03.2019

Pacijent nasrnuo na doktorku Doma zdravlja Novi Sad

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - U ponedeljak u popodnevnim satima R.K, od ranije poznat policiji, nasrnuo je na psihijatra Doma zdravlja Novi Sad Milenu Golubski. Ona je tom prilikom pala i samo zahvaljujući pomoći ostalih pacijenata koji su bili u čekaonici izbegnuto je… »

Tradicionalna Maškarada u Novom Sadu

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - Pokladne povorke, karnevali i maškare, deo su i naše kulturne baštine. Tim povodom danas, kao i protekle 24 godine, centralne gradske ulice oživele su bojama maskenbala. Princeze, Indijanci, veštice i Egipćani iz cele Vojvodine, za svoje… »

"Beogradski festival igre" i u Novom Sadu i Vršcu

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - "Beogradski festival igre" od 22-og marta do 12-og aprila biće održan, ne samo u našem glavnom gradu, već po tradiciji i u Novom Sadu i Vršcu. Kako izgleda program 16-og Beogradskog festivala igre možete već da naslutite ukoliko… »

Novosađankama cveće na autobuskom stajalištu

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - Povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, član Gradskog vеća za komunalnе poslovе Vladimir Stojković sugrađankama je delio lalе na platou ispred Žеlеzničkе stanicе, na autobuskom stajalištu linijе broj 4. Ovu simboličnu akciju… »

Radnici Čistoće ponovo uklonili deponiju na Temerinskom putu

Dnevnik 08.03.2019
JKP "Čistoća" je ponovo uklonila jednu od najvećih deponija u Novom Sadu, na Temerinskom putu. U ovoj akciji učestvovali su radnici i mehanizacija našeg preduzeća, a odneto je više stotina kubika smeća. Godišnje uklanjamo divlje deponije sa više… »

Počela osmomartovska jurnjava za poklonima

Dnevnik 08.03.2019
Dan kada su žene dobile političku, ekonomsku i socijalnu jednakost, obeležava se 8. marta, kako u svetu, tako i kod nas. Naši muškarci se tradicionalno odlučuju da žene obraduju cvećem. Kako kažu, to je najpraktičniji poklon, može se naći na… »

U subotu radna akcija na Novom naselju – u parku „Među brezama”

Moj Novi Sad 08.03.2019
Kako javljaju iz udruženja "Novo kulturno naselje" sutra, 9. marta od 9 časova u parku "Među brezama" na Novom naselju, organizovaće se radna akcije. Cilj akcije je ojačanje 21 breze koje su posadili građani u oktobru 2018. godine, uz postavljanje… »

TONS: Turistička ponuda Novog Sada predstavljena na sajmu u Berlinu

Moj Novi Sad 08.03.2019
Internacionalni sajam turizma u Berlinu, sa višedecenijskom tradicijom održavanja, mesto je susreta preko 10.000 izlagača, iz 180 zemalja sveta. Tokom ovog najvećeg sajma turizma u svetu, pored brojnih sastanaka održavaju se i promocije najnovijih… »

SNS NS:Tokom protesta oštećeno sedište naprednjaka

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - Tokom današnje protestne šetnje "1 od 5 miliona" u Novom Sadu načinjena je šteta na zgradi u ulici Ilije Ognjanovića u kojoj se nalazi sedište Gradskog odbora Srpske napredne stranke, saopštio je novosadski SNS. "Đilasovi, Jeremićevi i… »

Bez vode zbog havarije Ulica Emanuila Jankovića i okolina

Moj Novi Sad 08.03.2019
Kako javljaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija" zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 13 sati biti Ulica Emanuila Jankovića i okolne ulice. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti… »