Izvor: Politika arhiva vesti 28.03.2019

Povećanje zarada u javnom sektoru najzad vidljivo

Politika 28.03.2019
Prosečna plata u Srbiji u januaru iznosila je 54.521 dinar i znatno je veća u odnosu na sumu koju je radni narod u proseku primao ne samo mesec dana pre toga, već i ranije. Podsećanja radi, prosečna neto zarada u celoj prošloj godini bila je oko… »

„Noćna straža” najbolja u Jagodini

Politika 28.03.2019
Predstava je dobila nagradu „Mija Aleksić”, dok je njen reditelj Boris Liješević dobio statuetu „Ćuran”. Jagodina – „Noćna straža” po tekstu Fedora Šilija, u režiji Borisa Liješevića i u izvođenju pozorišta Ateljea 212, najbolja… »

Bi-Bi-Si: Portugalija je imala sreće što Pepe nije dobio crveni karton

Politika 28.03.2019
Britanska TV mreža u izveštaju konstatuje da je domaći igrač izbegao novu kaznu (imao žuti karton) kad je grubo faulirao Tadića. – List „Bola”: Šampion pokraden. – Ronaldo: Poznajem svoje telo. U stranim medijima najveću pažnju sa meča… »

„Peščanik” – sećanje na čoveka koji strada

Politika 28.03.2019
Povodom Svetskog dana pozorišta, u Velikoj sali SKC-a Akademsko pozorište iz Kragujevca odigralo je predstavu „Peščanik” po istoimenoj knjizi Danila Kiša. Složena kolažna struktura komada sastavljena od odabranih slika i bez… »

Milan i Inter ruše „San Siro”, građani hoće na referendum

Politika 28.03.2019
MILANO – Plan rušenja stadiona „Đuezepe Meaca”, oko čega su se dogovorili fudbalski klubovi Milan i Inter, mogao bi da oteža lokalni referendum, prenose italijanski mediji. Kako se navodi, rušenje stadiona izazvalo je „pobunu” građana do… »

I Merkelova podržala „Pojas i put”

Politika 28.03.2019
„Vreme naivnosti Evrope pred Kinom je prošlo. U odnosu prema Kini godinama smo nastupali nejedinstveni. Kina se koristila našim podelama.” Tim rečima francuski predsednik Emanuel Makron opisao je odnose EU i Kine prošlog petka, dan pre nego što… »

Martovsko zahlađenje rizično za pritisak i astmatičare

Politika 28.03.2019
Juče pre podne kolapsi na ulicama zbog razlike u temperaturi i neprimerenog odevanja. Iznenadni pad temperature za desetak stepeni u samo jednom danu najviše tegoba pričinio je onima koji imaju problem sa visokim pritiskom i astmatičarima. Nije bilo… »

Vulin se nada da će NATO priznati da je agresija na Srbiju bila zločin

Politika 28.03.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da će jednog dana NATO pronaći snage da prizna da je agresija na Srbiju bila strašan zločin. „Nadam se da će smoći snage jednog dana i da će izraziti izvinjenje i žaljenje za svaku… »

Na neke preglede se može i bez zdravstvene knjižice

Politika 28.03.2019
Predlog novog zakona o zdravstvenom osiguranju, koji danas ulazi u skupštinsku proceduru, a koji je juče prihvatio skupštinski Odbor za zdravlje i porodicu, predviđa veća prava za one koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu. Do sada je ova grupa… »

Poljoprivredni fakultet obeležio 100. godina postojanja

Politika 28.03.2019
Iza nas je čitav vek uspešnog rada, u nastavi, nauci i praksi i za to vreme Poljoprivredni fakultet je prošao različite faze razvoja, na neke smo ponosni, a neke bi rado zaboravili, rekao je dekan Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Dušan Živković… »