Izvor: Politika arhiva vesti 28.03.2019

U Francuskoj od januara 1100 mrtvih delfina, brutalno ubijeni

Politika 28.03.2019
Na francuskoj atlanskoj obali pronađeno je od januara rekordnih 1.100 mrtvih delfina koji su verovatno žrtve industrijskog ribolova što je pokrenulo javnost u Francuskoj da reaguje. Ono što je šokiralo francuske istraživače, osim rekordnog broja… »

Tri nordijske banke prale milione s Istoka

Politika 28.03.2019
Sa računa filijale Danske bank na račune podružnice Svedbank u Talinu prebačeno 10 milijardi evra slabo znanih stranih klijenata. Tri nordijske banke, Danske bank, Svedbank i Nordea, u jeku najveće globalne finansijske krize od Drugog svetskog rata… »

Radikali i Lončar polemisali o Litvaniji i Vučiću

Politika 28.03.2019
Varnica nije bilo u raspravi o potvrđivanju Akata o osnivanju Azijske infrastrukturne banke, pošto su se i vlast i poslanici SRS-a složili da je to dobar potez. Raspravu o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Litvanije o saradnji u borbi protiv… »

Kosti u Padinskoj skeli prepuštene Republičkoj direkciji za imovinu

Politika 28.03.2019
Životinjski otpad koji leži u nekadašnjem fabričkom krugu i dalje plaši žitelje. - Ni posle 15 godina ne zna se ko je nadležan za uklanjanje oko 300 tona kostiju. - Problem nekadašnje fabrike „Glutin”, koja je u stečaju, trenutno je prebačen… »

Dan apotekarstva biće posvećen dijabetičarima

Politika 28.03.2019
Povodom obeležavanja Dana apotekarstva, Farmaceutska komora Srbije organizovaće čitav niz aktivnosti koje će biti posvećene obolelima od dijabetesa. U periodu od 30. marta do 26. aprila na teritoriji cele Srbije održavaće će se akcije i skupovi… »

Šopenu u čast

Politika 28.03.2019
Povodom 170 godina od smrti kompozitora Frederika Šopena, koncert u Svečanoj sali Skupštine grada priredio je pijanista Milorad Feodorović. Na repertoaru koji je izabrao ovaj umetnik bila su uglavnom dela nastala sredinom tridesetih godina 19. veka… »

Zaduženima u „švajcarcima” Vučić obećao rešenje za sedam dana, protest prekinut

Politika 28.03.2019
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je građanima zaduženim u švajcarskim francima, koji protestuju ispred Kasacionog suda, da će država do narednog petka predložiti rešenje za njihov problem, i zamolio ih da se do tada raziđu. U međuvremenu će… »

Zbog uvoza pala tražnja za domaćim svinjama

Politika 28.03.2019
Proizvođači traže interventni otkup 50.000 tovljenika. – Otkupna cena je neodrživa i bez intervencije države svinjarstvo je u ogromnim problemima, kažu u Uniji poljoprivrednika. Unija poljoprivrednika iz Sremske Mitrovice zatražila je od države… »

Probni završni ispit za osmake 12. i 13. aprila

Politika 28.03.2019
Učenici osmog razreda imaće priliku da provere znanje dva meseca pre male mature i za njih je 12. i 13. aprila organizovan probni završni ispit na kome će rešavati testove iz matematike, maternjeg jezika i kombinovani test. Prvog dana probnog… »

Svetom šire duh žičkog manastira

Politika 28.03.2019
Na hiljade ikona i stotine ikonostasa urađeno je u umetničkoj radionici ove svetinje. Kraljevo – Nema kontinenta na kome zidove pravoslavnih crkava, manastira ili privatnih domova ne krase ikone iz radionice manastira Žiče. Često su to i čitavi… »