Politika arhiva vesti 28.03.2019

Vučić: Država će pomoći zaduženim u švajcarcima, cilj je da umilimo banke

Glas Zapadne Srbije 28.03.2019
Država je spremna da pomogne građanima zaduženim u švajcarskim francima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić građanima koji zbog tih dugova protestuju. „Mi smo spremni da razgovaramo o tome, da vidimo kako da pomognemo za ovih 16.800… »

Vučić i Han o evropskim integracijama, regionu i dijalogu sa Prištinom

Novi magazin 28.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom o evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom, saopštio je… »

Brnabić: Privlačiti investicije, ali i podržati MSP

Večernje novosti 28.03.2019
Premijerka Srbije izjavila je da će u narednom periodu fokus u dovođenju investicija biti usmeren na Rašku oblast. BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u narednom periodu fokus u dovođenju investicija biti usmeren na Rašku… »

Brnabićeva neće da ulazi u parlament na sporedni ulaz

Danas 28.03.2019
Ministri i premijerka Vlade odgovarali na pitanja poslanika vladajuće koalicije Premijreka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije, nakon nekoliko meseci pauze, odgovarali su na pitanja poslanika, ali su ovoga puta imali jednostavni zadatak, jer su… »

Fabrici: Status kvo ne pomaže ni Beogradu ni Prištini

RTV 28.03.2019
BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici, izjavio je danas da ostaje oprezno optimističan kada je reč o postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i istakao da nema alternative dijalogu, kao i da status kvo nije opcija. "Ne mislim da… »

Evropski parlament pozvao na ukidanje viza za Kosovo

Vesti online 28.03.2019
Deo članica EU ne podržava viznu liberalizaciju za Kosovo zbog straha od migracionog rizika. Evropski parlament usvojio je danas predlog Evropske komisije kojim se od članica Evropske unije traži vizna liberalizacija za državljane Kosova, prenose… »

Vulin: Kada god budu, izbori će biti fer i demokratski

Dnevnik 28.03.2019
BEOGRAD: Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će izbori, kada god budu bili održani, biti demokratski, fer i mirni i dodao da bi on lično voleo da se što pre proveri izborna volja građana. "Ja se lično, kao koalicioni partner SNS… »

Tahiri: Taksa ubija ideju promene granica

Večernje novosti 28.03.2019
Bivša kosovska ministarka zadužena za dijalog s Beogradom Edita Tahiri ocenila je da je uvođenje takse od 100 odsto na srpske proizvode ubilo ideju promene granica. Bivša kosovska ministarka zadužena za dijalog s Beogradom Edita Tahiri ocenila je… »

Mehanizam: Radovan Karadžić uložio žalbu na presudu

Blic 28.03.2019
Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koga je Haški tribunal drugostepenom presudom osudio na doživotni zatvor, uložio je žalbu na tu presudu, saopšteno je danas iz Mehanizma međunarodnih krivičnih sudova (MMKS). U žalbi, koju je… »

RTV odbacio zahteve „1 od 5 miliona“

Danas 28.03.2019
Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu saopštili su danas da Radiotelevizija Vojvodine nije prihvatila nijedan od njihovih zahteva o izveštavanju, a ocenjujući ih kao mešanje i pritisak na uređivačku politiku. Kako je saopšteno, u… »