Politika arhiva vesti 28.03.2019

Vučić građanima sa kreditima u 'švajcarcima' obećao rešenje

Slobodna Evropa 28.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je građane koji protestuju ispred Vrhovnog kasionog suda u Beogradu zbog kredita u švajcarskim francima i preneo im da je država spremna da razmotri kako da se pomogne u 16.800 predmeta i kako da se ta… »

Golubačka tvrđava od petka otvorena za posetioce

RTS 28.03.2019
Dragulj Dunava, kako još zovu Golubački grad, biće ponovo dostupan posetiocima posle pet godina rekonstrukcije. Vrata obnovljene tvrđave otvoriće predsednik Aleksandar Vučić i komesar Evropske unije Johanes Han. Skidanje skela sa kula Golubačkog… »

Brnabićeva pred poslanicima

RTS 28.03.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u narednom periodu fokus u dovođenju investicija biti usmeren na Rašku oblast i dodala da se u isto vreme, mora pružiti podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu. Premijerka očekuje da… »

U paralelnom parlamentu o sednici na kojoj nema opozicije, Al Dahri, ubistvu Ivanovića, Kosovu

Novi magazin 28.03.2019
Poslanici dela opozicije danas su u "paralelnom parlamentu" u skupštinskom holu govorili o besmislu sednice kojoj ne prisustvuje niko iz opozicije i postavljali javno pitanja čelnicima vlasti o ubistvu predsednika inicijative SDP Oliveru Ivanoviću… »

Fabrici: Status kvo ne pomaže ni Beogradu ni Prištini

RTV 28.03.2019
BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici, izjavio je danas da ostaje oprezno optimističan kada je reč o postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i istakao da nema alternative dijalogu, kao i da status kvo nije opcija. "Ne mislim da… »

Evropski parlament pozvao na ukidanje viza za Kosovo

Press 28.03.2019
Evropski parlament usvojio je danas predlog Evropske komisije kojim se od članica EU traži vizna liberalizacija za građane s kosovskim pasošima. Foto:Blic Komesar Evropske unije za unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos izjavio je da je zadovoljan… »

Vulin: Kada god budu, izbori će biti fer i demokratski

Dnevnik 28.03.2019
BEOGRAD: Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će izbori, kada god budu bili održani, biti demokratski, fer i mirni i dodao da bi on lično voleo da se što pre proveri izborna volja građana. "Ja se lično, kao koalicioni partner SNS… »

Tahiri: Taksa ubija ideju promene granica

B92 28.03.2019
Priština -- Bivša kosovska ministarka zadužena za dijalog s BG Edita Tahiri ocenila je da je uvođenje takse od 100 odsto na srpske proizvode ubilo ideju promene granica. Ona je za prištinski list "Epoka" ocenila da sada nije pravi momenat za nastavak… »

Karadžić najavio žalbu, na koju po pravilima haškog suda nema pravo

Beta 28.03.2019
Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić podneo je danas medjunarodnom sudu u Hagu najavu žalbe na pravosnažnu presudu kojom je osudjen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH. Po… »

RTV odbila sve zahteve demonstranata Jedan od pet miliona Novi Sad

Beta 28.03.2019
Predstavnici protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu saopštili su danas da Radio-televizija Vojvodine (RTV) nije prihvatila nijedan od zahteva koje su im predali, a koji se odnose na ukupno izveštavanje te medijske ustanove o samim protestima i… »