Politika arhiva vesti 09.05.2019

O Kosovu odlučuju Srbi i Albanci, a ne Island i Malta

Politika 09.05.2019
Srbija bi želela da vidi ohrabrujuće poruke od EU, kada je reč o proširenju, ali ne samo poruke, već i dela, što se do sada nije dogodilo, kazao je predsednik. TIRANA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas u Tirani da kosovski… »

Vučić na samitu "Brdo-Brioni": Ništa od lepih snova za Zapadni Balkan

Glas Amerike 09.05.2019
Ništa od "lepih snova" koji se iz Evropske unije pominju u vezi sa Zapadnim Balkanom neće se ostvariti, izjavio je u četvrtak predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da se neće obistiniti ni otvaranje novih poglavlja za Srbiju i Crnu Goru, ni… »

Vučić čestitao Putinu Dan pobede

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. "Vaša ekselencijo, poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju, Čestitam Vam Dan pobede, jedan od… »

Vulin: Srbi nikada nisu bili na pogrešnoj strani

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Slobodni svet je 9. maja uz neshvatljive, strašne žrtve pobedio Treći rajh, ali nije pobedio nacizam. Ideologija nacizma je živa i danas - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je povodom Dana pobede nad fašizmom, kao izaslanik… »

Vučić: Mir i stabilnost najvažniji cilj Srbije koji nije ostvariv bez Evrope

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da je Evropa izbor Srbije i da su mir i stabilnost najveći i najvažniji ciljevi Srbije koji bez evropske podrške ne mogu da se ostvare. Izvor: N1 "Pomozite nam, a Srbija će biti lojalan, dobar i uvek… »

Prijem u ambasadi Rusije povodom Dana pobede nad fašizmom

Politika 09.05.2019
Svečani prijem povodom Dana pobede nad fašizmom održan je večeras u ambasadi Rusije u Beogradu, a ruski ambasador Alekšndar Čepurin istakao je da je 9. maj veliki i zajednički praznik za Ruse i Srbe i dan najveće pobede u istoriji čovečanstva… »

Haradinaj: Neko mora da ima tu hrabrost i da prizna realnost, mi postojimo

B92 09.05.2019
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da je Beogradu potrebna hrabrost da ide napred, a ne samo da čuva sopstvene interese. "Neko mora da ima tu hrabrost i da prizna realnost. Mi postojimo, Kosovo postoji, ono je… »

Politička manipulacija: Priština zloupotrebila Bijenale u Veneciji

Blic 09.05.2019
Učešće na 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji Priština je iskoristila za političku manipulaciju, tako što je postavila tri velika video bima na kojima se emituju intervjui sa četvoro Albanaca koje su, kao decu tokom rata na… »

Obijena crkva Svete Paraskeve u selu Gojbulja

Dnevnik 09.05.2019
VUČITRN: U selu Gojbulja, u opštini Vučitrn na severu Kosova i Metohije, obijena je crkva Sv. Paraskeve, saopštila je juče eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska. Vernici su u utorak oko 16.00 časova primetili da su vrata na crkvi… »

Lideri Zapadnog Balkana u Tirani potpisali deklaraciju

Vesti online 09.05.2019
Lideri Zapadnog Balkana, okupljeni na dvodnevnom samitu procesa Brdo-Brioni u Tirani potpisali su danas deklaraciju kojom pozivaju Evropsku uniju da proširenje na zapadni Balkan postane "pitanje geopolitičkog značaja", prenela je slovenačka agencija… »