Politika arhiva vesti 09.05.2019

Tači nije bio na zajedničkom ručku Samita Brdo Brioni zbog Dodika

Beta 09.05.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači otkazao je učešće na zajedničkom ručku predsednika šest država zapadnog Balkana posle završetka Samita Brdo Brioni u Tirani. Kako javlja TV Klan Kosova, povod za otkazivanje učešća na ručku je prisustvo… »

Dijalog o Kosovu centralna tema samita Brdo-Brioni u Tirani

EurActiv 09.05.2019
U Tirani se 9. maja održava samit Procesa Brdo-Brioni na kojem lideri zapadnobalkanske šestorke, Hrvatske, Slovenije i EU razgovaraju o saradnji u regionu i njegovom približavanju EU. Skup je počeo dan ranije bilateralnim susretima, a kao što se… »

Vučić čestitao Putinu Dan pobede nad fašizmom

Novi magazin 09.05.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, saopšteno je iz kabineta predsednika. "Čestitam Vam Dan pobede, jedan od najsvetlijih datuma u… »

"Srbi nikada nisu bili na pogrešnoj strani"

B92 09.05.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom Dana pobede nad fašizmom, rekao je da Srbi nikada nisu bili na pogrešnoj strani sveta, ni pre 74 godine, a ni sada. "Pre 74 godine svet je pobedio nacizam. Srbija je tada bila na strani pobednika, na strani… »

Prijem povodom Dana Evrope, prisustvuje Vučić

B92 09.05.2019
Beograd -- Povodom obeležavanja Dana Evrope, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici organizovao je večeras svečani prijem, kojem prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić. Svečanom prijemu u Kombank dvorani prisustvuju i premijerka Srbije Ana… »

Prijem u ambasadi Rusije povodom Dana pobede nad fašizmom

Večernje novosti 08.05.2019
Svečani prijem povodom Dana pobede nad fašizmom održan je u sredu u ambasadi Rusije u Beogradu. BEOGRAD - Svečani prijem povodom Dana pobede nad fašizmom održan je u sredu u ambasadi Rusije u Beogradu, a ruski ambasador Alekšndar Čepurin istakao… »

„Ako Srbija nije spremna – sačekaćemo“

Dojče vele 09.05.2019
Diskusije o granicama su povratak u tragičnu prošlost, kaže premijer Kosova Ramuš Haradinaj u kratkom intervjuu za DW na srpskom. On najavljuje da će se u Parizu razgovarati o elementima mogućeg dogovora „o priznanju“. DW: Gospodine Haradinaj… »

Politička manipulacija: Priština zloupotrebila Bijenale u Veneciji

Blic 09.05.2019
Učešće na 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji Priština je iskoristila za političku manipulaciju, tako što je postavila tri velika video bima na kojima se emituju intervjui sa četvoro Albanaca koje su, kao decu tokom rata na… »

Vučitrn: Još jedan vandalski napad na crkvu SPC

Večernje novosti 09.05.2019
Kancelarija za KiM i Srpska lista osudile sknavljenje crkva svete Petke u Gojbulji kod Vučitrna. Poziv policiji da rasvetli ne samo ovaj, već i druge slučajeve besprizornog ponašanja prema verskim objektima. Crkva Svete Petke u Gojbulji kod Vučitrna… »

Učesnici samita pozvali EU da proširenje na Zapadni Balkan razmotri kao geopolitičko pitanje

Danas 09.05.2019
Učesnici samita Procesa Brdo-Brioni pozvali su danas Evropsku uniju (EU) da u procesu proširenja na zemlje Zapadnog Balkana uzme u obzir i geopolitičke razloge, ukazavši da bi puna integracija tih zemalja u evropski sistem vrednosti bila važna za… »