Balkan arhiva vesti 16.05.2019

Dodik: BiH je zemlja u kojoj dobijete krivičnu prijavu ako imate mišljenje

Blic 16.05.2019
Komentarišući prijavu člana Predsedništva BiH Željka Komšića predsedavajući BiH Milorad Dodik izjavio je kako će prvo Komšiću reći šta ima, a onda novinarima. Kako je rekao, BiH je zemlja u kojoj ne smete imati mišljenje jer ako imate onda… »

Drama u BiH se nastavlja: Sumnja se da je dečak zatrpan na ušću u Bosnu

B92 16.05.2019
Sarajevo -- Potraga za dečakom iz Begovog hana, koji je pre dva dana upao u nabujali potok, danas se nastavlja, a porodica sumnja da je zatrpan peskom na ušću u Bosnu. Meštani Begovog Hana potpomognuti spasilačkim ekipama pretraživaće korito Bosne… »

Ne zanima ih porast obolelih od karcinoma: Skupština Crne Gore odbila utvrđivanje posledica NATO zločina

Večernje novosti 16.05.2019
Poslanici vladajuće koalicije u Crnoj Gori nisu prihvatili predlog da Skupština Crne Gore formira Komisiju za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja po zdravlje građana. Poslanici vladajuće koalicije u Crnoj Gori nisu prihvatili predlog da… »

Poplave u RS: U Prijedoru poplavljeno 400 kuća, porušen pešački most, Sana se smiruje

Večernje novosti 16.05.2019
U poplavama na području Prijedora zaplavljeno je 1.350 domaćinstava, poplavljeno oko 400 kuća, stvoreno šest klizišta i porušen je pešački most preko Sane u mestu Donja Dragotinja. U poplavama na području Prijedora zaplavljeno je 1.350… »

Potraga za učesnikom u ubistvu banjalučkog biznismena: Interpol raspisao međunarodnu poternicu za Đukanovićem

Blic 16.05.2019
Interpol u Sarajevu raspisao je međunarodnu poternicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u atentatu na vlasnika „Sektor Sekjuritija” Slavišu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića. Poternica je… »

Ćiro Blažević u spotu Pupovca: Neko mora da počne; HDZ ćuti

B92 16.05.2019
Zagreb -- Miroslav Ćiro Blažević, proslavljeni fudbalski trener i deklarisani pripadnik HDZ-a, snimio je predizborni spot za Samostalnu demokratsku srpsku stranku. On se zapravo odazvao pozivu Milorada Pupovca da se priključi kampanji za evropske… »

"Nama pod imenom migranata uvode džihadiste Islamske države i Al-Kaide"

B92 16.05.2019
Bosna i Hercegovina nema problema sa migrantima, već sa poraženim borcima terorističke grupe tzv. Islamske države i Al-Kaide. To je izjavio stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević. "Nama pod imenom migranata uvode džihadiste Islamske države i… »

Razočarana ponašanjem svojih sunarodnika: Studentkinji izgreban auto u Dubrovniku, mislili da je iz Srbije

Večernje novosti 16.05.2019
Studentkinji iz Slavonije, koja studira u Dubrovniku, izgreban je automobil a ona je uverena da se to dogodilo jer je njen sused mislio da su na njenom vozilu srpske registarske tablice. ZAGREB - Studentkinji iz Slavonije, koja studira u Dubrovniku… »

Radončićev SBB BiH ulazi u vladajuću koaliciju

Al Jazeera 16.05.2019
Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine je prihvatio poziv za učešće u vlasti, koji joj je uputio Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije. Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, stranka koju vodi Fahrudin Radončić… »

BiH: Uhapšen osumnjičeni za pretnje predstavniku EU Vigemarku

Slobodna Evropa 16.05.2019
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsilo je Ranka Petrovića (29), rođenog Tuzli, osumnjičenog da je pretio specijalnom predstavniku EU u BiH Larsu Gunar Vigemarku i glavnoj tužiteljki BiH Gordani Tadić, tako što je javno komentarisao… »