Srpska radikalna stranka:Pružamo podršku i divimo se Srbima u Crnoj Gori koji čuvaju srpske svetinje

Beta 03.01.2020

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da pruža podršku i divi se Srbima u Crnoj Gori zbog njihove namere da sačuvaju srpske svetinje i ponovo je uputila zahtev vlastima u Srbiji da hitno zatraže sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj bi se raspravljalo o problemu otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve.

Iz SRS navode da predsednik Crne Gore Milo Đukanović i njegovi sledbenici žele da menjaju istoriju i da Srbe oteraju iz Crne Gore.

"Separatistički kriminalni režim Mila Đukanovića ne posustaje u nameri da srpskom narodu otme vekovne svetinje. Milo Đukanović je sebi napravi državu, stvorio veštačku naciju i sada u konačnom obračunu sa Srbima, želi da formira i crnogorsku pravoslavnu crkvu, sektu kojoj je namenio celokupnu imovinu Srpske pravoslavne crkve. Milo i njegovi sledbenici žele da menjaju istoriju i da Srbe oteraju iz Crne Gore", navodi se u saopštenju SRS.

Kako se dodaje, srpski narod u Crnoj Gori je svestan opasnosti koja preti od "režima" Mila Đukanovića i zato mu svakodnevnim masovnim protestima poručuju da mu neće dozvoliti da realizuje svoju paklenu nameru.

(Beta, 01.03.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »