NUNS: Premijerka grubo prekršila pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima

Beta 27.01.2020

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestovalo je danas zbog ponašanja premijerke Ane Brnabić prema profesionalnim i objektivnim medijima u Srbiji, odnosno zbog toga što je optužila televiziju N1 da je politička stranka.

NUNS je u saopštenju podsetio da je premijerka rekla da od svih političkih stranaka koje su opoziciono nastrojene i koje se ne slažu sa vladajućom koalicijom najbolju kampanju vodi Televizija N1 i da ona smatra da je N1 postala politička stranka.

"NUNS ocenjuje da je tom izjavom premijerka grubo prekršila sva civilizovana, kulturna i demokratska pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima. Takav pokušaj diskvalifikacije uglednog i profesionalnog medija zapravo je nastavak kontinuirane a sada već i potpuno otvorene neprijateljske kampanje aktuelne vlasti prema objektivnom, kritičkom i nepotkupljivom novinarstvu", navelo je to novinarsko udruženje.

Premijerka je to izjavila komentarišući aktuelni problem u vezi sa prestankom emitovanja programa N1, Nova i Sportklub u kablovskim mrežama kojima direktno i indirektno upravlja državna kompanija Telekom Srbija.

(Beta, 01.27.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »