Jovanović (SzS): Uz uplatnicu Infostana i pamflet SNS - jedini pravi odgovor je bojkot izbora. Marjanović (SNS):Jovanović da pita Đilasa gde je trošio novac građana

Beta 05.02.2020

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović osudio je  danas "protivzakonito deljenje stranačkog pamfleta Srpske napredne stranke uz (SNS) uz uplatnice Infostana".

"Odbornička grupa SzS najoštrije osuđuje zloupotrebu javnih sredstava Grada Beograda u cilju ogoljene promocije SNS-a, jer je na 700.000 adresa u glavnom gradu, uz uplatnicu Infostana, poslata  propagandna brošura 'Zato što volimo Beograd', što je bio naziv naprednjačke liste na izborima za gradski parlament", izjavio je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stanke.

On je rekao da je "brošura formalno informativni materijal Grada Beograda i u njoj se navodno objašnjava građanima da je budžet za 2020. godinu 'rekordni' i navode detalji kako će ta sredstva biti potrošena, ali je zapravo reč o propagandi jedne partije o trošku svih Beograđana", prenela je Narodna stranka.

Jovanović je dodao da je pored spornog naslova brošure, i letimičnim pogledom na sadržinu jasno da je reč o običnom stranačkom pamfletu, u kojem je "objašnjeno" samo 10 odsto iznosa na rashodnoj strani budžeta, a da tekst pritom sadrži i brojne netačne informacije.

"U tom pamfletu je, na primer, navedeno da će Grad u 2020. godini kupiti još 100 dizel autobusa, što je sam zamenik gradonačelnika Goran Vesić naknadno porekao. Ko laže, Vesić ili brošura", upitao je Jovanović.

"Ovakav dokument nas vraća na ključno pitanje odborničke grupe SZS vlasti – na šta trošite ta 'rekordna' sredstva, jer građani od toga ama baš ništa nemaju", dodao je Jovanović.

On je istakao da je štampanje i slanje takvog pamfleta na račun Grada Beograda, a pod imenom stranačke liste i sa lažnim informacijama, direktna zloupotreba javnih sredstava i kršenje zakona.

"Ovo je samo još jedan primer kako vladajuća stranka poštuje zabranu funkcionerske kampanje i nova potvrda da je bojkot jedini pravi odgovor na ovakvu praksu", zaključio je Jovanović.

Marjanović (SNS): Zašto Jovanović ne pita Đilasa da li je obaveštavao javnost gde troši novac

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Radoslav Marjanović poručio je šefu odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) Nikoli Jovanoviću da je trebalo da pita svog šefa Dragana Đilasa zbog čega u vreme njegovog mandata nije obavestio građane na šta se trošio njihov novac.

"Đilas ih nije obaveštavao jer bi morao da objasni zašto je preplaćena rekonstrukcija Bulevara za šest miliona evra, morao bi da ih obavesti da je za nekvalitetne podzemne kontejnere potrošio šest miliona evra i da je njihova popravka zbog brzog propadanja koštala četiri miliona evra. Morao bi da ih obavesti da je oteo zemljište namenjeno za decu u Pionirskom gradu da bi jedna od njegovih kompanija uvela prvi rijaliti program u Srbiju i napravila Kuću Velikog brata. Morao bi da ih obavesti da je Beograd zadužio za 1,2 milijarde evra i da je upropastio sva gradska javna preduzeća", navodi se u saopštenju SNS.

(Beta, 02.05.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »