SRS: Posle usvajanja rebalansa budžeta, pokrajinski javni dug porastao na 9,4 milijarde dinara

Beta 24.02.2020

 Srpska radikalna stranka (SRS) upozorila je danas da nakon usvajanja rebalansa budžeta za ovu godinu u Skupštini Vojvodine, pokrajinski javni dug iznosi 9,4 milijarde dinara što je kako se navodi, skoro za milijardu više nego 2016. godine. 

Navodeći da su poslanici radikala glasali protiv rebalansa budžeta i novog zaduživanja pokrajine u iznose od 2,4 milijarde dinara, predsednik poslaničke grupe SRS u Skupštini Vojvodine Đurađ Jakšić ocenio je da je "naprednjački pokrajinski režim u gluposti i besmislici prevazišao sam sebe, predlažući rebalans budžeta u drugom mesecu kalendarske godine". 

"Budžet, za koji su tvrdili da je savršen, menjaju posle svega mesec i po dana, jer su, do 15. januara, spiskali kompletnu godišnju tekuću budžetsku rezervu. Zbog katastrofalnih rezultata i potrošenih godina, Bojan Pajtić se setio Kamenice 2 uoči izbora 2016, a Igor Mirović – Кamenice 3 uoči izbora 2020. godine. I jedan i drugi su otišli u banku i uzeli kredit", naveo je Jakšić a prenela SRS.

Jakšić je ocenio da je "krajnje neozbiljno, neodgovorno i bahato dva meseca pred izbore, dodatno zadužiti AP Vojvodinu za 20 miliona evra".

"Srpska radikalna stranka nema ništa protiv gradnje Kamenice 3 i automatizacije lansirnih sistema protivgradne opreme, ali smo protiv načina na koji Pokrajinska vlada to želi da finansira. Kamenica 3 i protivgradna oprema su se morale finansirati iz tekućih prihoda budžeta, a ne iz kredita. Umesto preskupe zgrade Radio televizije Vojvodine, mogle su se sagraditi dve Kamenice 3 i opremiti najsavremenijom opremom lansirni sistemi protiv elementarnih nepogoda u čitavoj Vojvodini", naveo je Jakšić.

Dodao je da su rezultati rada pokrajinske vlasti "poražavajući" i da naprednjački režim "nije ispunio nijedno predizborno obećanje, nije rešio nijedan od gorućih problema".

"Obećavali su kule i gradove, rešavanje problema, čestit odnos prema poslu, investicioni bum, hapšenje lopova iz "dosmanlijskog" režima. Banatska magistrala, Fruškogorski koridor, Sportsko – rekreativni centar Letenka, rešavanje problema sa vodosnabdevanjem Banata, završetak Kliničkog centra Vojvodine ostali su posle četiri godine mandata Srpske napredne stranke na početnoj – nultoj tački", ocenio je Jakšić. 

(Beta, 02.24.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »