Farmaceutska kompanija Štada odgovorila na potrebe tržišta rekordnom proizvodnjom

Beta 10.04.2020

 Farmaceutska kompanija Štada, u okviru koje u Srbiji posluje Hemofarm, uspešno je odgovorila na rastuću potražnju za lekovima i drugim zdravstvenim proizvodima u vreme epidemije korona virusa, postavljajući novi rekord u obimu proizvodnje, saopšteno je danas.

Obim proizvodnje u martu ove godine za 10 odsto je veći u odnosu na istorijski uobičajeni nivo, navodi se u kompanijskom saopštenju i dodaje da je Štada u martu proizvela više od 63 miliona pakovanja lekova, odnosno 1,2 milijarde jedinica."Neizmerno sam ponosan na to kako su ne samo naše koleginice i kolege iz proizvodnje, obezbeđenja kvaliteta i logistike, već i naši zaposleni koji rade od kuće, širom sveta pojačali svoj rad kako bi nastavili isporuku lekova u ovim izazovnim okolnostima", poručio je izvršni direktor Štade Peter Goldšmit. On je istakao da su u ovom trenutku ipak najvažniji zdravlje i bezbednost svih zaposlenih.

Štadini pogoni za proizvodnju, pakovanje i logistiku nalaze se na njenim glavnim tržištima, kao što su Nemačka, Rusija, Srbija, Velika Britanija i Vijetnam.

Kompanija je zahvalila svim eksternim partnerima kojih je više od 300, jer su joj čak i u ovim teškim vremenima pružili podršku u isporuci lekova.

Posebno veliki napori uloženi su upravo u distribuciju proizvoda i logistiku, kako bi lekovi u najkraćem roku bili dostavljeni pacijentima širom sveta, navela je Štada.

U bliskoj saradnji sa partnerima, od početka krize uzrokovane korona virusom, Štada je takođe povećava svoje zalihe sirovina i gotovih proizvoda, dok obezbeđenje dodatnog prostora za skladištenje pomaže da se proizvodi čuvaju što je moguće bliže kupcima.

"Iako ceo naš tim tehničkih operacija u ovom trenutku naporno radi na zadovoljavanju visoke potražnje za našim proizvodima, ozbiljno shvatamo i našu obavezu da u ovom trenutku zaštitimo zdravlje i dobrobit naših koleginica i kolega i njihovih porodica", rekao je direktor tehničkih operacija Štade Miguel Pagan potvrđujući da je zdravlje i bezbednost zaposlenih prioritet za tu kompaniju.

(Beta, 04.10.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »