Junajted grupa optužila vlast u Srbiji da skriva od građana podatke o humanitarnoj akciji te Grupe

Beta 11.05.2020

Junajted grupa (United Grupa) saopštila je danas da je vlast u Srbiji sakrila od građana činjenicu da je ta grupa dala donaciju od milion dolara i medicinsku opremu za zdravstvene centre, kao pomoć u borbi protiv korona virusa.

"Sa žaljenjem konstatujemo da se, dok smo među prvima još 15. marta naručili i platili opremu za Srbiju, humanitarna akcija United Grupe sakrivala od građana i ignorisala od državnih funkcionera i medija bliskih vlasti, uz organizovane napade sa ciljem da se negira naša podrška građanima Srbije", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, "upečatljivo je da su funkcioneri vlasti bili potpuno svesni pomoći koju naša kompanija pruža Srbiji, ali da su i pored toga dovodili javnost u zabludu".

"Uvereni smo da građani Srbije umeju da prepoznaju iskrenu solidarnost svih pojedinaca i kompanija koje su obezbedile humanitarnu pomoć", navedeno je u saopštenju.

Iz Junajted grupe podsećaju da je kompanija SBB, koja je u njenom sastavu, uplatila 570.000 dolara, obezbedila 250.000 maski, 8.800 kompleta testova, 440 toplomera i 7.000 zaštitnih naočara.

U saopštenju se navodi da je završena isporuka poslednjeg kontigenta, a medicinska oprema pristizala je tokom celog aprila.

Kako je istaknuto, pored donacije od milion dolara, dodatno je kupljeno još 221.500 maski za potrebe medicinskog osoblja u vrednosti od 67.000 dolara, koje će stići sredinom maja, a donirano je i 600 litara alkohola Kliničkom centru Kragujevac.

Podesća se i da je Junajted grupa ukupno donirala više od tri miliona dolara za pomoć građanima sedam država u regionu u borbi protiv korona virusa.

Pored Srbije, pomoć je dostavljena i Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

Junajted grupa je među vodećim provajderima telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi i u vlasništvu je međunarodne investicione kompanije BC Partners.

U okviru Jnajted grupe u Srbiji posluju SBB, Junajted klaud (United Cloud), Junajted medija (United Media) sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IĐ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Kas medija (Cas Media) i Dajrekt medija (Direct Media).

(Beta, 05.11.2020)

Korona virus »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »