Korona virus

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja o koronavirusu: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr. Milan Jovanović Batut: 011 2684 566

Saveti za prevenciju Ministarstva zdravlja

Saveti za prevenciju Svetske zdravstvene organizacije na engleskom

Šta kažu lekari iz gradova u Srbiji: Maske i rukavice na kašičicu

Danas pre 3 minuta
O dostupnosti zaštitne opreme Doktori koji nisu u direktnom kontaktu sa pacijentima obolelim od korona virusa širom Srbije imaju problem sa manjkom zaštitne opreme. Kako su Danasu rekli pojedini lekari iz različitih gradova nedostaju pre svega… »

Bez posla ostalo od hiljadu do deset hiljada ljudi

Danas pre 3 minuta
Sindikati procenjuju da je korona virus počeo da odnosi i ekonomske žrtve u vidu zaposlenih koji već završavaju na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Rame uz rame sa brigom o zdravlju zbog pandemije korona virusa, svrstala se i strepnja… »

U Srbiji pet novih smrtnih slučajeva i 148 novoobolelih, novo žarište u Novom Pazaru

RTV pre 57 minuta
BEOGRAD - U Srbiji je danas do 15 časova registrovano novih 148 zaraženih korona virusom, a ukupno 1.624, dok je preminulo pet, ukupno 44. Od poslednjeg izveštaja do 15 sati u Srbiji su na korona virus testirani uzorci 645 osoba od kojih je 148… »

Prodavci luksuzne robe u Njujorku očekuju nemire: Zabarikadirali svoje prodavnice, pa građanima poručili ovo! (video)

Kurir pre 34 minuta
Prodavnice luksuzne robe širom Njujorka kao što su Luj Viton i Dolče Gabana zaštitili su se u iščekivanju građanskih nemira, jer je broj umrlih u gradu u petak dostigao 1.867 sa 305 novih smrti. Bogate firme su već zajedno zajedno sa barovima i… »

Danas stiže još pet aviona pomoći iz Rusije

B92 pre 8 sati
Beograd -- Na vojni aerodrom u Batajnici danas se očekuje još pet aviona iz Rusije sa medicinskom pomoći za borbu protiv epidemije koronavirusa. Juče je u Beograd iz Rusije stiglo šest aviona pomoći. Rusija, u kojoj je do sada registrovano vise od… »

Počinje policijski, traje do ponedeljka u 05:00

B92 pre 3 sata
U Srbiji od danas važi novi režim trajanja policijskog časa vikendom - od subote u 13 sati do ponedeljka u pet časova ujutru. Najnovijim merama vlade za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, od juče je zabranjeno okupljanje više od dve… »

Policijski čas se najviše poštuje u Prijepolju, najmanje u Novom Pazaru

B92 pre 6 sati
Direktor policije Vladimir Rebić kaže da je od uvođenja policijskog časa procesuirano 2.500 građana zbog kršenja mera ograničenja kretanja. Ukupno 474 penzionera i 2.157 građana mladjih od 65 godina. Rebić je kazao za Radio-televiziju Srbije da… »

20 osoba u pritvoru jer su ispijali piće u Kraun plazi, među njima fudbaler Prijović i pevač Đani

Telegraf pre 6 sati
Njima se na teret stavlja krivično delo Nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva za 20 osoba određeno je zadržavanje jer su juče zatečeni u Kraun plazi, iako je okupljanje ovolikog broja… »

"Ovo je početak potrebe za gvozdenom disciplinom, ne držimo konce u rukama, blizu smo novih odluka"

Telegraf pre 7 sati
Epidemilog dr Predrag Kon naveo je da smo u situaciji kada ozbiljno treba da se razmišlja o uvođenju potpune zabrane kretanja. Epidemiolog Predrag Kon je, govoreći za TV Prva o epidemiji korona virusa naveo da se očekuje da upravo ova i naredna… »

Stariji sugrađani jutros obavili kupovinu

Blic pre 6 sati
Mnogobrojni penzioneri rano jutros, a potom i drugi stanovnici Jagodine i Pomoravlja, u nekoj od oko 350 prodavnica i supermarketa snabdevaju se danas potrepštinama, da bi sve obaveze završili do 13 časova, kada počinje policijski čas, kao deo mera u… »

Vesti dana »