Korona virus

Svet: U Indiji rekordan broj preminulih u danu, indijski soj otkriven u 44 zemlje

RTV pre 2 sata
NJU DELHI,KARAKAS - Indija je danas potvrdila novih 4.205 smrtnih slučajeva od koronavirusa, što je rekordan broj preminulih u jednom danu, a u toj zemlji registrovan je i 348.421 nov slučaj zaraze. Sa današnjim podacima ministarstva zdravlja ukupan… »

MSP: Srbija i Turska od 14. maja uzajamno priznaju sertifikate o vakcinaciji

Novi magazin pre 2 sata
Gradjani Srbije i Turske moći će da putuju izmedju dve zemlje od 14. maja, na osnovu dogovora ministara spoljnih poslova o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv koronavirusa. Dogovor su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih… »

Direktor fudbalskog kluba ‘Roma’ se vakcinisao u Srbiji: “Ovo je jedna divna zemlja”

Nedeljnik pre 1 sat
Credit line: Marco Iacobucci / IPA / PA Images / Profimedia (Beta) – Generalni direktor fudbalskog kluba “Roma” Frančesko Кalvo zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i državnom vrhu što mu je omogućeno da se u Srbiji… »

Neće da poštuju državu, ali hoće srpske vakcine: Šiptari masovno dolaze sa Kosova i Metohije da se vakcinišu u Raškoj…

Pravda pre 1 sat
Uz činjenicu da je Kosovo i Metohija među poslednjima po broju vakcinisanih građana, stoji i podatak da, pored Srba, sve veći broj Albanaca sa Kosova i Metohije odlazi u centralnu Srbiju kako bi primili vakcinu protiv koronavirusa. „Gazeta… »

U Sloveniji potvrđen slučaj indijske varijante koronavirusa

Politika pre 2 sata
LjUBLjANA – Prvi slučaj indijske varijante novog koronavirusa u Sloveniji otkriven je u uzorku uzetom 20. aprila, objavili su danas slovenački mediji. Taj podatak objavljen je na portalu GISAID, a mutacija je potvrđena u Institutu za mikrobiologiju i… »

Korona presek po gradovima Srbije

Moj Novi Sad pre 1 sat
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je zabeleženo 1.046 novih slučajeva korona virusa. Od tog broja, u Beogradu je bilo 199 pozitivnih testova dok je u svim drugim naseljenim mestima broj novozaraženih bio manji od 50. Tako je u Jagodini potvrđeno 45… »

Olakšana putovanja, ukida se karantena

WDR pre 2 sata
Njemačka vlada donijela je danas odredbu koja praktički ukida obaveznu karantenu nakon povratka iz inozemstva. Istovremeno s nadolaskom toplijeg vremena i mnogih praznika sve više saveznih zemalja otvara ugostiteljske i turističke objekte. Pred nama… »

Pobedili ste korona virus, test je dobar, ali pripazite: Imunolog savetuje šta raditi posle ove podmukle bolesti i gde se…

Kurir pre 1 sat
Imuni sistem igra najvažniju ulogu posle zaražavanja korona virusom. Ukoliko je imunitet jak, osoba će proći sa lakšim simptomima, ali ako imuni sistem nije na zavidnom nivou, klinička slika će biti teža. Tokom borbe s virusom, organizam se… »

"Zdravlje, sport,: Rekreacija!" Po četvrti put biće održana međunarodna naučna konferencija sa radovima iz 13 zemalja!

Blic sport pre 1 sat
Četvrta međunarodna naučna konferencija pod nazivom koju organizuje Visoka sportska i zdravstvena škola. Ova konferencija biće održana u Beogradu, 14. maja 2021. godine, ali on-lajn putem (preko "Zoom" aplikacije) sa početkom od 10 časova… »

Posle preležane korone morate da uradite jednu stvar: Dr Kamenov savetuje kako da izbegnete komplikacije

Mondo pre 1 sat
Korona virus razara imunitet, zato je važno da na jačanju radite i nakon preležane bolesti! Korona virus razara imunitet, zato je važno da na jačanju radite i nakon preležane bolesti! Nakon zaražavanja korona virusom imuni sistem igra najvažniju… »

Vesti dana »