Korona virus

U Srbiju stiglo još 104.130 vakcina proizvođača Fajzer: Kontingent dopremljen na Institut Torlak

Mondo pre 1 sat
Do sada je u Srbiji ukupno dato 3.661.516 doza vakcina protiv korona virusa. Do sada je u Srbiji ukupno dato 3.661.516 doza vakcina protiv korona virusa U Srbiju je juče stigao novi kontigent od 104.130 vakcina kompanija Fajzer i Biontek, rečeno je u… »

Bolovanje zbog korone: Na "platnom" udaru više od 600.000 radnika u javnom sektoru, a evo i kolike će biti zarade kod…

Blic pre 1 sat
Posle nešto više od godinu dana kako se vlada pozabavila pitanjem plata tokom bolovanja zbog korone, stiže i informacija koja bi za radnike na odsustvu mogla da donese značajne promene. Zvanična najava da bolovanje zbog korone neće biti plaćeno za… »

Ponovo zaseda Krizni štab, šta nas ovog puta očekuje?

B92 pre 1 sat
Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zasedaće danas u 16 sati. Na sastanku će se razmatrati otvaranje ugostiteljskih objekata. Podsetimo, prema aktuelnim merama, ugostiteljski objekti mogu da obavljaju rad u baštama do 22 časa. Prema poslednjim… »

Da li će posle Indije korona pokositi i Pakistan

Nova pre 1 sat
Koronavirus već neko vreme divlja u Indiji i situacija je svakim danom sve kritičnija. Vakcinacija ide sporo, u bolnicama nema dovoljno mesta za pacijente ni dovoljno kiseonika, a postoje strahovi da bi ovaj scenario mogao da se prelije i u komšiluk -… »

U 2020. godini zabeležen najniži broj pogubljenja u protekloj deceniji

Danas pre 1 sat
Smrtne kazne u prethodnoj godini U godini koju je obeležila pandemija korona virusa zabeležen je najniži broj pogubljenja u protekloj deceniji. Amnesty International je u 2020. godini zabeležio 483 pogubljenja u 18 država, što je za 26 manje od 657… »

Nove mutacije korone ulivaju strah i brigu: Istraživanja pokazala šta nas čeka ako se ne vakcinišemo svi i to što pre

Srbija danas pre 1 sat
Najgori scenario bi bio kada se vakcinacija ne bi sprovela dovoljno brzo ruku pod ruku sa nepoštovanjem mera. Svi smo upoznati sa posledicama koje je britanski soj korona virusa napravio u Srbiji te za tačno dva meseca postao dominatan oblik. Ipak, ono… »

Italijanski fudbaler kažnjen 10 mečeva zbog rasizma

Telegraf pre 1 sat
Njemu je suđeno zbog samo jedne rečenice koju je uputio igraču Kijeva. Fudbaler italijanskog drugoligaša Pise Mikele Markoni suspendovan je na 10 mečeva zbog rasističkih izjava, presudio je apelacioni sud Italijanske fudbalske federacije. Markoniju… »

Kako funkcioniše bolovanje u doba korone? Na "platnom" udaru više od 600.000 radnika u javnom sektoru, a kako je kod…

Srbija danas pre 1 sat
Svi koji rade u javnom sektoru i državnim firmama, a koji su bili na bolovanju zbog korone, imali su do sada tokom odsustva punu platu. Posle nešto više od godinu dana kako se vlada pozabavila pitanjem plata tokom bolovanja zbog korone, stiže i… »

AKTUELNO:Aktivnost virusa pada, manje prijema u bolnice - danas zaseda Krizni štab

RTV pre 2 sata
BEOGRAD - U Srbiji je do sada ukupno registrovano 695.875 slučajeva koronavirusa, a testirano je 3.881.861 ljudi. Od početka pandemije preminulo je 6.478 osoba. Procenat smrtnosti je 0,93 odsto. Na bolničkom lečenju nalazi se 4.113 pacijenata, od… »

Svet: Rekordan broj novozaraženih i preminulih u Indiji

RTV pre 2 sata
NJU DELHI - U Indiji je u poslednja 24 sata ponovo zabeležen rekordan dnevni broj novozaraženih i preminulih od korona virusa. U proteklom danu prijavljena su 412.262 nova slučaja zaraze, a preminulo je 3.980 osoba, prenosi Rojters. Broj zaraženih u… »

Vesti dana »