Korona virus

Kljukana dinastija i svastikin but

Danas pre 5 sati
Mada je u svom remek-delu čuveni Halil Džubran proročki razmišljao o mnogo stvari: ljubavi, darivanju, radosti, slobodi, razumu i strasti, dobru i zlu, o smrti i još mnogo čemu drugom, ja poput biblijskog arhangela Gavrila najavljujem ovog 13. maja… »

Novosadski studenti mogu besplatno na Zlatibor ako su vakcinisani

Moj Novi Sad pre 5 sati
Gradski tim koji sprovodi kampanju podsticanja mladih da se uključe u proces masovne imunizacije u Novom Sadu, organizuje akciju "Zlatibor i ekipa te zovu", u okviru koje poziva studente da četiri dana besplatno borave na Zlatiboru. Aranžman obuhvata… »

Novi Sad vodi vakcinisane studente besplatno na Zlatibor

Nova pre 5 sati
Gradski tim koji je lokalna vlast formirala za podsticanje mladih da se vakcinišu organizuje akciju "Zlatibor i ekipa te zovu" i pozivaju studente da četiri dana besplatno borave na Zlatiboru. Aranžman obuhvata besplatan prevoz i smeštaj, sa punim… »

Ohrabrujući podaci iz paraćina: U nedelju samo jedan pozitivan na nalaz na virus korona

Večernje novosti pre 5 sati
Foto: Z. Rašić Na prvi pregled lekarima u kovid-ambulanti javilo se 13 osoba, dok je osam došlo na kontrolu, što je takođe veliko smanjenje broja pacijenata u odnosu na cifre iz prethodnog perioda i potvrđuje da se epidemija stišava. U bolničkoj… »

Korona virus, budžet i finansije u Srbiji: Isplaćeno prvih 30 evra, u novembru još 30, uskoro i 3.000 dinara za vakcinisane

BBC News pre 6 sati
Prvih 30 evra iz državnog budžeta uplaćeno na račune više od četiri miliona građana Srbije. Godinu dana posle isplate 100 evra iz državnog budžeta, isplaćeno je prvih 30 evra za punoletne ljude u Srbiji, koji su se prijavili, a toliko će dobiti… »

Glavna Kovid laboratorija u Gazi ne radi posle izraelskog napada

Blic pre 6 sati
Glavna laboratorija za korona virus u Gazi je prestala da radi zbog štete nakon izraelskog vazdušnog napada koji je pogodio ulicu preko puta laboratorije, saopštio je juče Hamasov zdravstveni predstavnik Jusuf Abu Rish. "Tajms of Izrael" dodaje da je… »

Žitelji dve višespratnice u Nemačkoj u karantinu

Politika pre 6 sati
Nemački zdravstveni zvaničnici saopštili su danas da su stavili u karantin stanovnike dve višespratnice u gradu Felbert na zapadu Nemačke, nakon što je utvrđeno da je nekoliko ljudi pozitivno na varijantu korona virusa koja je prvi put otkrivena u… »

Pašalić: Žene koje trpe nasilje sada mogu na besplatan pregled kod lekara sudske medicine

Novi magazin pre 6 sati
Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je danas da je napravljen "korak napred" u cilju osnaživanja žena da prijave nasilje, jer im je sada omogućen besplatan pregled kod lekara sudske medicine. "Ovakvi pregledi od strane sudskih veštaka… »

Preminulo 14 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 686 ljudi

RTV Novi Pazar pre 6 sati
U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 686 novih slučajeva koronavirusa, među 11.870 testiranih uzoraka. Na bolničkom lečenju nalazi se 2.410 pacijenta, od kojih je 86 na respiratorima. Preminulo je 14 osoba, ukupno 6.710 od početka epidemije… »

“On napravi onaj svoj dvokorak sa pola terena i to ti je sve”

Nedeljnik pre 6 sati
Credit line: DANIEL LIPPITT / AFP / Profimedia Ako ikada pažljivi hroničari uđu u arhive novina i sajtova iz maja 2021. godine, mogli bi da pomisle da su novinari koji danas pišu pomalo zatupeli od silnih vesti o koronavirusu i svemu što ona oko sebe… »

Vesti dana »