Ljajić: Novom Pazaru potrebni lekari, stiže pomoć i iz Sarajeva

Beta 30.06.2020

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasilj Ljajić izjavio je danas da situacija još nije "pod konac" u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ali da je zahvaljujući pomoći Kliničkog centra iz Kragujevca neuporedivo bolje stanje nego što je bilo pre tri, četiri dana.

"Daleko je manji pritisak na bolnicu, ambulante, očekujem da će u narednih sedam do deset dana situacija zaista biti pod kontrolom", rekao je Ljajić za TV Prva.

Govoreći o dolasku premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lonačara u Novi Pazar, on je rekao da oni danas donose i veliku količinu zaštitne i medicinske opreme, kao i da su netačni neki natpisi da "u gradu nema ničeg - zaista ima".

"Ovaj problem nije došao zbog nedostatka aparata, već zbog nedostatka ljudstva. Veliki broj ljudi se lečio kući pa se sa upalom pluća u velikom broju javio i došao u bolnicu. Zdravstveni sistem to nije mogao da podnese čak i da je bio kompletan, a posebno što je deo lekara bio van stroja zbog bolesti", rekao je Ljajić.

Kako je naveo, "kadrovi - lekari određenih specijalnosti, posebno anesteziolozi, infektolozi, rešavaju ovaj akutni problem, ne rešava oprema".

Prema njegovim rečlma, dolazak Brnabić i Lončara je važan i zato što se time ukazuje na ozbiljnost situacije i da su država i vlada tu da pomognu.

"Zahvaljujući investicijama u proteklih sedam, osam godina zdravstveni sistem u Novom Pazaru je neuporedivo bolji i nikada više nije ulagano u Opštu bolnicu nego što je u tom periodu", rekao je Ljajić.

On je naveo da ga je zvao član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i pitao šta treba, tako da će doći u Novi Pazar i ekipa lekara iz Sarajeva i Tuzle.

Prema rečima Ljajića, "ministar Lončar je rekao da nikakvih problema nama i da će im biti izdate privremene licence".

(Beta, 06.30.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »