Vučić apelovao na građane da ne učestvuju u skupovima, očekuje kraj korone za 20 dana

Beta 12.07.2020

BEOGRAD, 12. jula 2020. (Beta) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas građane da se ne okupljaju kako bi Srbija pobedila korona virus, a da je siguran da će u sledećih 20 dana ta zaraza biti savladana u zemlji.

On je gostujući na TV Pink apelovao na građane na "disciplinovanost i odgovornost", iako je ocenio da je na demonstracijama koje su se dešavale tokom prethodnih dana okupljalo "maksimalno 4.100 ljudi".

"To ne zvuči opasno, ali kada računate da svako od njih stupa u kontakte sa drugima, to postaje problem... Bolnice su nam prepune, moramo da shvatimo da je (COVID-19) opasan protivnik, u pitanju je vrlo opasna infekcija zato molim ljude da veruju svojoj državi i svojim lekarima", rekao je Vučić.

Dodao je da se niko nije zarazio tokom nedavnih izbora, da je moguće da se neko zarazio u kampanji.

"Sve su mere poštovane, nikakvog kontakta niste imali, mnogo bolje i čistije u odnosu na bilo koji drugi dan kada idete u prodavnicu. Svuda  u svetu se održavaju izbori... Svuda u svim demokratskim državama moraju da se održe izbori... Što se tiče derbija, nismo imali veliki skok, ali je bila odlična epidemiološka situacija", ocenio je Vučić.

(Beta, 07.12.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »