Pad broja pregledanih u kovid ambulantama u Beogradu, veliki broj na intenzivnom lečenju

Beta 31.07.2020

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da se smanjuje broj pregleda u prijemno trijažnim kovid ambulantama u Beogradu i da je uravnotežen broj primljenih i otpuštenih kovid pacijenata.

Ašanin je na konferenciji za novinare Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa u Palati Srbija rekao da je za jednu trećinu pregledanih pacijenata potrebna hospitalizacija.

Prema njegovim rečima u poslednja 24 sata u prijemno trijažnoj ambulanti KCS pregledano je 188 pacijenata, dok je ukupno u svima ambulantama u Beogradu pregeldano oko 300 pacijenata.

"Uravnotežen je broj primljenih i otpuštenih bolesnika, kao posledica toga nemamo potrebu da otvaramo nove kovid bolnice. Sada u Beogadu primamo i pacijente iz unutrašnjosti", kazao je Ašanin.

Direktor centra za anesteziologiju KCS Nebojša Lađević je izjavio da bez obzira na pad broja pregledanih u kovid ambulantama i dalje se održava veliki broj pacijenata u jedinicama intenzivnog lečenja.

"Svi oni su teški pacijenti i ne možemo ih tako lako i brzo izlečiti, predstoji duga borba za njihovo izlečenje", rekao je Lađević.

(Beta, 07.31.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »