Vučić o izvozu oružja u Jermeniju i Azerbejdžan i Telekomu Srbija

Beta 22.08.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas aferu s izvozom oružja u Jermeniju ocenio kao "besmislen napad", ali je rekao da će domaći trgovci oružjem da obustave izvoz u Jermeniju i Azerbejdžan "bar na neko vreme" jer je to postalo glavno pitanje u odnosima te dve države.

"Izvozili smo u Azerbejdžan deset puta više. I šta sad s tim? Šta u stvari hoćete? Da ne izvozimo oružje, ili da vas pitamo gde smemo da izvozimo?", rekao je Vučić za TV Prva i ponovio ocenu da su "priče o uvozu i izvozu oružja" ugrozile domaću namensku indsutriju.

Ocenio je da Telekom Srbije koji je u središtu nove kontroverze zbog svojih akvizicija i rashoda, posluje transparentno i da "nije više ovca za šištanje", kako Vučić ocenjuje da tu firmu posmatraju pojedini opozicioni političari. 

"Njegova tržišna vrednost raste. Da li će u nekom danu imati problem sa likvidnošću - hoće, to je normalno zbog trenutne ekonomske krize, ali će biti u deset buta boljem stanju od konkurencije... Kažite u stvari da hoćete da uništite Telekom", poručio je Vučić kritičarima poslovanja te firme.

(Beta, 08.22.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »