SRS: Izbori u nedelju u Crnoj Gori 'sudbonosni', doći će kraj 'antisrpskom režimu' (VIDEO)

Beta 27.08.2020

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da su parlamentarni izbori koji se u nedelju održavaju u Crnoj Gori "sudbonosni".

On je proceio da će tada "doći kraj jednom režimu koji je na vlasti u Crnoj Gori već 32 godine, a koji održava svoju vlast isključivo na antisrpskoj mržnji i na progonu svega srpskog iz Crne Gore".

Šešelj je na konferenciji za novinare u Beogradu pozvao "sve građane u Crnoj Gori, svih nacionalnosti, da podrže listu 'Za budućnost Crne Gore' i podrže ujedinjenu opoziciju".

Šešelj je pozvao i sve političke stranke u Srbiji "da izraze jedinstvo u tom stavu i da pozovu sve građane Crne Gore da glasaju za listu 'Za budućnost Crne Gore' ".

"Mi imamo iskustva s vlašću Mila Đukanovića, videli smo na šta je taj režim spreman, videli smo otpor građana u Crnoj Gori na pokušaj da se otme imovina SPC", rekao je on.

"Toga su svesni svi građani Srbije i to je pitanje oko kojeg u Srbiji mora biti postignut konsenzus svih političkih partija", rekao je Šešelj.

Šešelj je na pitanje o tome "da li postoji bezbednosni rizik povodom održavanja izbora u Crnoj Gori" odgovorio da se "treba uzdržavati bilo kakvih provokacija".

"Očigledno ogromna većina naroda u Crnoj Gori ne podržava Mila Đukanovića. Taj narod će na parlamentarnim izborima podržati ujedinjenu opoziciju, zajedno sa svim partijama koje čine tu koaliciju", rekao je Šešelj.

Reako je da ne smeju da se ponove događaji iz 2016. godine "kada je došlo do izmišljenog državnog udara i jedne medijske kampanje u izbornom danu Crne Gore".

"Srbija ne sme u tome da učestvuje. Srbija treba da se svrsta uz naš narod u Crnoj Gori, a ne da bude po strani, ili da potvrđuje takve najave predstavnika zvanične Podgorice", kazao je Šešelj.

Postoje postupci koji ukazuju na udaljavanje Srbije od Rusije. Srbija da povuče podršku Deklaraciji o izborima u Belorusiji i izvini se Minsku

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da svrstavanje Srbije uz EU, podrškom Deklaraciji o izborima u Belorusiji, daje naznake da je Srbija počela da se udaljava od Rusije.

Šešelj je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke, odgovarajući na pitanje, rekao da "postoje postupci koji bi ukazivali na to da je došlo do izvesnog udaljavanja Srbije od Rusije", kao i da je "skandalozno" da javnost bude obaveštena o podršci Deklaraciji o izborima u Belorusiji "izjavama američkog ambasadora".

"Mi mislimo da je to promašena spoljna politika. Mi treba da vodimo računa o izgradnji što je moguće boljih odnosa sa svim našim saveznicima", kazao je Šešelj dodajući da u saveznike ubraja zemlje koje su uz Srbiju "u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta".

Šešelj je odovarajući na pitanje rekao i da smatra da najave koje se pojavljuju u javnosti da će se govoriti o položaju Republike Srpske u okviru pregovora o Kosovu i Metohiji "predstavljaju kozmetički potez".

"Znamo da jedan od zahteva na budućem putu Srbije prema evropskim integracijama je svakako saradnja i rad na likvidaciji Republike Srpske i stvaranju unitarne Bosne I Hercegovine. To je nešto što predstavnici zapadnih zemalja ni ne kriju. Više puta su najavili reviziju Dejtonskog sporazuma. To je nešto čemu bi Srbija trebala da se suprotstavi", rekao je Šešelj.

Šešelj je dodao da "ne veruje da postoji ozbiljan plan da se takvo pitanje poveže sa pitanjem o Kosovu i Metohiji" i dodao da "naš nacionalni interes jeste opstanak i što bolji položaj Republike Srpske, a ne rad na tome da se stvori jedna unitarna Bosna i Hercegovina koja će donositi odluke preglasavanjem srpskog naroda".

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas u Beogradu da Srbija treba da povuče podršku Deklaraciji o izborima u Belorusiji, koju je inicirala EU, jer to predstavlja "veliku sramotu za Srbiju" koja treba i da "uputi zvanično izvinjenje Minsku".

On je naveo da se u Deklaraciji o izborima u Belorusiji navodi da je Lukašenko "poslednji diktatoru u Evropi", te da nije moguće da se Srbija sa tim slaže "imajući u vidu iskustva koja srpski narod ima sa diktatorskim režimom u Crnoj Gori".

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 08.27.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »