Apatinska pivara donirala 50.000 usnika za alkometre Upravi saobraćajne policije

Beta 31.08.2020

Apatinska pivara donirala je danas Upravi saobraćajne policije Srbije 50.000 usnika za alkometre što će doprineti masovnijem testiranju vozača, prevenciji i bezbednosti učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz te kompanije.Ovom donacijom, u okviru kampanje "Kad pijem ne vozim", su iz Apatinske pivare  istakli kakao žele da apeluje na odgovornu konzumaciju alkohola, kao i bezbednu i sigurnu vožnju.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Boban Milinković rekao je da je ove godine, uprkos odlaganju brojnih letnjih festivala, primetan pojačan intenzitet saobraćaja na putevima širom Srbije, naročito prema turističkim centrima.

"Zahvaljujući efikasnim kontrolama alkoholisanosti vozača koje sprovodi saobraćajna policija tokom čitave godine, ali i preventivnim kampanjama, od kojih je 'Kad pijem ne vozim' svakako sa najdužom tradicijom, već četiri godine zaredom postoji konstantno smanjenje broja najtežih saobraćajnih nezgoda koje izazivaju vozači pod dejstvom alkohola", kazao je Milinković.

Prema njegovim rečima, broj poginulih lica u saobraćajnim nezgodama koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola u toku 2019. bio je za 20 odsto manji nego 2016. godine, a trend smanjenja je nastavljen i ove godine.

"Kampanju 'Kad pijem ne vozim' realizujemo i ove godine čak i kada nema velikih okupljanja i festivala jer smo svesni koliko kontinuiran pristup edukaciji javnosti o važnosti odgovorne konzumacije može umanjiti stepen rizičnog ponašanja i vožnje pod dejstvom alkohola", istakao je direktor Apatinske pivare Danilo Pušonja.

On je dodao i da odgovornost za volanom ne sme da ima izgovor, kao i da je dugogodišnja posvećenost kampanji usmerena na to da sarađujući sa saobraćajnom policijom, Apatinska pivara da svoj doprinos u edukaciji svih učesnika u saobraćaju.

Pušonja je rekao da je globalni cilj "Molson Coors Beverage Company", da do 2025. godine, kroz partnerstva sa globalnim proizvođačima alkoholnih pića, smanje neodgovornu i neprimerenu konzumaciju alkohola za 10 odsto.

Proteklih godina, u okviru kampanje, Apatinska pivara donirala je 125 najsavremenijih alkometara Upravi saobraćajne policije, dok će kompanija tradicionalno obeležiti Svetski dan odgovorne konzumacije piva - 16. septembar.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 08.31.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »