SRS upozorava Vučića i Brnabić da treba da ozbiljnije pristupe formiranju nove vlade (VIDEO)

Beta 01.10.2020

Srpska radikalna stranka (SRS) upozorila je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da treba "ozbiljnije da pristupe" formiranju nove vlade, u kojoj ne bi trebalo da budu ministri koji su "uhvaćeni u kriminalu".

"Ima ministara koji su krali iz budžeta, pre svega mislim na (ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture) Zoranu Mihajlović. Ima ih koji nisu završili fakultet, a hvale se doktoratima. Zna se da su neki skloni saradnji sa stranim službama i takvih bi budući kabinet trebalo da bude lišen", izjavio je novinarima predsednik SRS Vojislav Šešelj.

Šešelj je rekao da, iako je SRS "najurena" iz Skupštine Srbije, ona "ostaje opozicija lošim potezima vlasti, ali ne i državi Srbiji".

Šešelj je rekao da nije zadovoljan radom ministra zdravlja Zlatibora Lončara jer je stanje u ministarstvu bilo takvo "da je BIA morala da nabavlja medicinsku opremu, kako bi bila sprečena krađa" i istakao da je za zdravstvo potreban ministar koji bi "predstavljao autoritet".

Dodao je da veruje da je broj umrlih zbog posledica zaraze korona virusom u Srbiji bio veći od zvanično objavljenog, ali da smatra da bi bilo "morbidno" da je neko taj broj namerno smanjivao.

Na pitanje o funkcioneru SRS Đurađa Jakšića koji je na Tviteru objavio fotografiju Šešeljeve kuće u Hrtkovcima s porukom da je to "glavni četnički štab", Šešelj je odgovorio da je u toj kući "i četnički i radikalski štab, i Centralna otadžbinska uprava i sedište stračkih odbora, a uskoro će biti i sedište firme Velika Srbija d.o.o. koja će se baviti izdavaštvom"

(Beta, 10.01.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »