(Bulatović) SSP: Posle torture koju je pretrpeo u zatvoru Radmilović nakon 30 dana pušten na slobodu

Beta 10.11.2020

Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da je "nezapamćeno bezakonje koje je režim Aleksandra Vučića sproveo nad svojim neistomišljenikom", dobilo svoj epilog time što je nakon 30 dana Zoran Radmilović pušten na slobodu.

Bulatovićev prijatelj i saradnik Radmilović uhapšen je jer ga je policija osumnjičila da je pisao preteće grafite na Bulatovićevoj kući u Batrovcima kod Šida.

Bulatović je tada tvrdio da on nema nikakve veze sa tom, kako ju je nazvao, "fašističkom akcijom".

"Posle katastrofalne verbalne i psihofizičke torture koju je pretrpeo u zatvoru, posle brutalnog lišavanja slobode bez ikakvog pravnog utemeljenja, uskraćivanja osnovnih prava, pretnji, ucena i omalovažavanja u uslovima nedostojnim čoveka, što od uniformisanih, ali i od lica u civilu, Zoran Radmilović dočekao je svoju slobodu", rekao je danas Bulatović.

On je kazao i da je u ovom slučaju najgrubljeg nepoštovanja i zanemarivanja ljudskih prava i zakona, režim radikalskog nasleđa koji vlada Srbijom, pogazio na prvom mestu Ustav republike Srbije, a zatim i brojne zakone, etičke kodekse, i pretpostavku nevinosti.

"Pravda koju zahtevam kao predstavnik opozicije nije još došla, ali je Zoranovim oslobađanjem ugledala tračak svetlosti", naveo je.

Bulatović je poručio bivšim, kao i sadašnjim ministrima policije, pravde, i, kako je naveo, "svim ostalim uzurpatorima demokratije u Srbiji, koji Aleksandra Vučića oslovljavaju sa 'šefe' i koji su nas preplavili, ali ne i udavili", da borba protiv "svega nakaradnog što oni predstavljaju" tek predstoji i da će iz te pobede izaći kao pobednici oni kojima nije prvi put da se u Srbiji bore za život, demokratiju i slobodu.

"Krivac za ispisivanje grafita nije pronađen, ali Srbija odlično zna ko je kriv za to što se guši u bezakonju, korupciji i nemaštini i ubrzo će tog krivca i da kazni, ali ne njegovim, radikalskim metodama, već isključivo pravdom i pravom, koji će proizaći iz slobode", kazao je Bulatović.

(Beta, 10.11.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »