Vučić: Znamo ko je ubio čoveka u Novom Beogradu, potraga u toku

Beta 13.11.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država zna ko je u četvrtak izvršio ubistvo u Novom Beogradu i da je u toku potraga za ubicom.

"Mislili su da je to nemoguće saznati. Interesantno je da je lice koje je likvidirano, kao i lice u 'Ušću' imalo kontakt u državnim strukturama. To nas zanima i tu će borba biti najžešća", naglasio je Vučić nakon postavljanja kamena temeljca "Intermodalnog terminala" na aerodromu "Batajnica".

Vučić je naveo da je u toku obračun nosilaca klanova koji su u Srbiju "uvezeni" i naglasio da će ljudima u Srbiji biti obezbeđena "puna sigurnost i bezbednost".

"Ovi naši odavde su izvođači radova. Naš je posao da to počistimo", istakao je on.

Rekao je da treba da se krene od saradnika ubica, koji im omogućavaju prolaz kroz Srbiju, logistiku i obaveštavaju ih o kretanjima druge kriminalne grupe.

Prema saznanjima TV N1, muškarac koji je ubijen u Novom Beogradu je izvesni Bojan Mirković, koji se dovodi u vezu sa kriminalnim klanom škaljari.

Komentarišući to što je u poslednje vreme došlo do više mafijaških obračuna u Beogradu, Vučić je ocenio da je to "obračun kriminalnih grupa" nakon što su se "uzburkali duhovi posle pokušaja ubistva u Ukrajini".

"Uvek primetim kada se dogode dva ubistva u nekoliko dana, javnost se potakne s pravom. (...) Ali, napravićemo da Srbija ne bude poprište sukoba, da postane pakao za njih i da ne mogu da uništavaju živote građana Srbije", naglasio je on.

Krajem maja ove godine, u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, teško je ranjen jedan od dvojice vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

(Beta, 11.13.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »