Tepić: I u vreme pandemije vlast korupcijom izvlačila novac građana

Beta 17.11.2020

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SPP) Marinika Tepić izjavila je danas da su na koruptivan način milijarde dinara iz državnog budžeta date firmama gde su direktori braća premijerke Ane Brnabić i nove ministarke Darije Kisić Tepavčević kao i Telekomu - "kasici prasici Srpske napredne stranke".

"To se odnosi samo na ugovore zaključene za vreme pandemije, kada građani još teže žive a njihov navac se daje 'partiji i bratiji'", rekla je Tepić, u obraćanju novinarima ispred zgrade Predsedništva Srbije, jer je tu posednji put u javnosti viđena Zagorka Dolovac, republički tužilac.

Tepić je rekla da je zato simbolično izabrala to mesto i podsetila da je za neke ranije slučajeve podnosila krivične prijave tužilaštvu ali da od Dolovac nije dobili nikakav odgovor, "ni razglednicu ni pismo".

Ona je kao primere navela da je Ministarstvo finansija julu dodelilo 313 miliona dinara firmi Igora Brnabića - Aseko, a u aprilu Ministarstvo za rad 692 miliona dinara istoj firmi.

"Posebno je zanimljiv ugovor od 53 miliona dinara Ministarstva zdravlja za Telekom, koji deli sa firmom Nitres gde je direktor brat doktorke Kisić", rekla je Tepić, navodeći neke od ugovora zaključenih poslednjih meseci.

"Po mom dubokom uverenju ovo su čisti koruptivni ugovori jer se radi o trgovini uticajem. Nema nikakve dileme da se o tome radi. Ovde se radi o zloupotrebi zakona i visokoj korupciji", rekla je Tepić.

Kako je rekla, Ani Brnabić je važan svaki dan na vlasti pa je spremna da "izigrava pet puta fikusa zbog ljubavi prema tuđem novcu, novcu građana".

Tepić je istakla da je ta stranka već pripremila zakon o specijalnom tužiocu koji je neophodan Srbiji i strožem kažnjavanju funkcionera za korupciju i najavila da će nastaviti da i dalje iznosi podatke o sumnjivim poslovima vlasti.

(Beta, 11.17.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »