Влада Кореје испоручила Србији опрему за криминалне истраге вредну 100.000 долара

Бета 17.12.2020

Влада Кореје донирала је данас Министарству унутрашњих послова Србије опрему за криминалистичко истраживање вредну 100.000 долара, која ће ојачати капацитете за кривичну истрагу, саопштено је из корејске амбасаде.

Донација се састоји од програма за опоравак видео записа, видео спектрални упоређивач и ИТ опрему за додатну подршку и ефикасност кривичних истрага у Србији.

Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Богдан Пушић захвалио је на церемонији поводом донације амбасадору Јужне Кореје у Србији Хјонг-ћан Чеу, истакавши да ће опрема помоћи Србији да ојача капацитете.

Амбасадор Че је изразио је задовољство поводом доделе корејског програма за опоравак дигиталног видео записа који је развијен у Кореји напредном технологијом, заједно са другом ИТ опремом.

Он је изразио очекивање да ће та висококвалитетна опрема бити од изузетне користи и помоћи свим стручњацима Националног центра за криминалистичку форензику Србије.

Амбасадор је додао да су Јужна Кореја и Србија последњих година континуирано радиле на јачању сарадње, размени знања и технологија у овом специјализованом сектору, нарочито током посете делегације Владе Кореје у децембру 2018. године.

Рекао је и да се нада да ће видети разноврснију сарадњу министарстава унутрашњих послова као и националних форензичких центара двеју земаља у годинама које долазе.

(Бета, 12.17.2020)

Прочитајте још

Кључне речи

Политика, најновије вести »